BSO Kleurenpret

BSO Kleurenpret is de BSO waar educatie en plezier centraal staan.

Ons team bestaat uit enthousiaste medewerkers die er alles aan doen, binnen hun mogelijkheid, om uw kind zich thuis te laten voelen in de BSO. In onze werkwijze staat het kind en de ontwikkeling centraal.  

Ons doel is om opvang aan te bieden waar kinderen graag met plezier naar toe gaan. Dit betekent dat wij ons verplaatsen in de wensen, behoeften en uitdagingen waar kinderen van 4 tot 13 jaar mee te maken hebben. Wij proberen kinderen te stimuleren om nieuwe gebieden te verkennen en activiteiten uit te proberen. De kinderen kunnen zelf kiezen aan welke activiteiten ze deel willen nemen of dat zij zich juist even rustig willen terugtrekken.

BSO Kleurenpret biedt opvang aan met structuur en ritme waarin momenten van spanning en rust elkaar afwisselen.

Kinderen ontwikkelen zich het best in een omgeving waarin warmte, liefde, aandacht en veiligheid aanwezig zijn. BSO Kleurenpret ziet zich als medeopvoeder naast de hoofdopvoeder, de ouders. Vanuit deze gedachten begeleiden wij de kinderen in hun groei en stimuleren onze pedagogische medewerkers de kinderen in hun ontwikkeling. Maar ook bieden wij een klimaat waar kinderen zich bewust worden van maatschappelijke gangbare normen en waarden, waarbij de eigenheid van ieders (culturele) achtergrond gerespecteerd wordt, zolang dit niet in strijd is met de uitgangspunten van het pedagogisch beleid.  

Waar

Mathenesserdijk 421 Rotterdam

Aanmelden

Lucy de Pina Monteiro - info@bsokleurenpret.nl

stichting je goed recht

Wij zijn Stichting Je Goed Recht en we helpen je bij je vragen over jouw rechten.

Waar

Rösener Manzstraat 57 Rotterdam

Aanmelden

Kim Hoesenie - botu@stichtingjegoedrecht.nl

Humanitas, locatie de Leeuwenhoek

Een multicultureel verpleeghuis

Waar

West-Kruiskade 54 Rotterdam

Aanmelden

Annemieke Ouwerkerk - aouwerkerk@stichtinghumanitas.nl - 633665470

Stichting Aelbrecht

Stichting Aelbrecht staat voor diversiteit, laagdrempeligheid, integriteit en betrokkenheid. Wij zijn er voor mensen van diverse achtergronden en zien een grote kans in een multiculturele maatschappij. Onze kracht zit in de inzetbaarheid van hulpverleners die de taal en cultuur kennen van onze cliënten. Hierdoor maken we sneller verbinding en boeken we sneller het gewenste resultaat.

Waar

Aelbrechtskade 122 Rotterdam

Aanmelden

Sarah Haddouty - info@stichtingaelbrecht.nl - 010 742 0404

Stichting Rechtshulp Rotterdam

Stichting Rechtshulp Rotterdam geeft gratis juridisch advies op alle gebieden.

Aanmelden

Stichting Rechtshulp - info@stichtingrechtshulp.nl - 621860619

Ayasofya Moskee Rotterdam

Ayasofya Moskee Rotterdam

Waar

Mathenesserdijk 357 Rotterdam

Aanmelden

Volkan Duz - vduz@outlook.com - 06-24270814

JobsFlex

JobFlex is een professionele leverancier van HR-diensten en een erkend Jobcoachbedrijf. Wij zijn dé specialist op het gebied van instroom, doorstroom, uitstroom, strategisch recruitment, arbo en verzuim. JobFlex werkt zowel nationaal als internationaal.

In de samenwerking met Gemeenten zet JobFlex haar re-integratieactiviteiten in met als doel om klanten geheel of gedeeltelijk uit de uitkering laten stromen en vervolgens de klant aan het werk te houden.

De aanpak is kandidaat gestuurd, wat inhoudt dat wij vanuit de kandidaat naar passende vacatures zoeken.

Werkgevers ontzorgen wij door het bieden van oplossingen op professionele vraagstukken o.a. door het continu ontwikkelen en motiveren van personeel. JobFlex zet ook in op een "veelzijdiger"invulling van vacatures en mobiliteit van grote groepen. Voorbeelden hiervan zijn (ex) defensiemedewerkers, 50Plus en Wajong..

Interim management, adviseren en begeleiden van bedrijven, reorganisaties, begeleiden startende ondernemers.

Waar

Rösener Manzstraat 59 Rotterdam

Aanmelden

jaap de Neef - jobsflex@jobtexnederland.nl - 650628674

Poppentheater de Fighter

De Fighter, de historische zeesleper die is afgemeerd aan de Delfshavense Schiehaven, wordt onderhouden door arbeidsbeperkten en asielzoekers. Sinds 2007 worden er op de Fighter culturele evenementen georganiseerd, waaronder de jaarlijkse opera. Ook is het schip thuisbasis van het Rotterdams Jongenskoor.

Nieuw is het Poppentheater op de Fighter. ’s Zomers buiten en ’s winters binnen. Voorstellingen op spannende locaties van de boot, zoals de stuurhut, de messroom en het trossenruim.

 Het poppentheater is in te huren voor voorstellingen op uw locatie en bij evenementen, maar ook met het tafeltheater voor kleine ruimten zowel binnen als buiten. Voorstellingen bestaan uit poppen-, marionetten- en schimmentheater. Marco Kalkman is de vaste bespeler van het theater.

Waar

Schiehaven 14 Rotterdam

Aanmelden

Marco Kalkman - poppentheater@defighter.nl - 644190068

Team Toekomst

Team Toekomst is een initiatief van een aantal zeer ervaren activiteitenaanbieders en moeders in Delfshaven. Wij zien dat er nog te veel kinderen tussen wal en schip vallen. Ondanks het aanbod aan onderwijs, zorg en activiteiten lukt het hun -samen met de scholen en hun ouders- niet om alle kansen te benutten. Team Toekomst ondersteunt deze kinderen langdurig en helpt ze zo om hun talenten te ontwikkelen. 

Waar

Rösener Manzstraat 45 Rotterdam

Aanmelden

Mirjam van Rijn - mirjam@teamtoekomst.nl - 06 27 17 98 84

Yess!

Yess! is een nieuw, veelzijdig initiatief in Bospolder-Tussendijken. We zijn een weggeefwinkel en plek voor ontmoeting en ontwikkeling van wijkbewoners.

Aanmelden

Nico van splunter - yess.botu@gmail.com - 06 24121408

WijkEnergieWerkt

We zorgen voor duurzame energie voor iedereen in de wijk. We leiden buurtbewoners op, zodat zij bij het installatiebedrijf WijkEnergieWerkt aan het werk kunnen. Deze medewerkers helpen hun buren aan duurzame energie bij hen thuis. We brengen bij elk huis in de wijk isolatiefolie aan achter de verwarming, om de warmte beter binnen te houden, bijvoorbeeld. Of we vervangen verlichting voor zuinige LED-lampen. Bij de buren die dat willen, installeren we zonnepanelen en helpen we met de isolatie.

Iedereen uit de wijk mag meedoen, er is genoeg te doen! Wij bieden jou en je buren een duurzame toekomst.

Aanmelden

Josee van Linschoten - josee@wijkenergiewerkt.nl - 06 4137 6787

Huis van de toekomst BoTu

Hoe ziet uw woning er uit als we in de toekomst zelf energie opwekken?De energietransitie is op dit moment een verhit debat. Hoe ziet uw woning er uit als we in de toekomst zelf energie opwekken? Stap eens binnen bij het Huis van de toekomst.

Waar

Jan Kobellstraat 56 Rotterdam

Aanmelden

Willem Beekhuizen - info@beekhuizenbindt.nl
Zoom