Moskeeën

Ayasofya

Nederlandse Islamitische Federatie Hollanda Islam Federasyonu

...

Waar

Welzijn

Mantelfoon

Mantelfoon is een telefonische dienst die 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar is voor alle mantelzorgers in Rotterdam via 0800 – 777 3333 (gratis). Rotterdam telt maar liefst 85.000 mantelzorgers: een getal waar we trots op zijn. Om deze toppers een plek te bieden waar zij terecht kunnen voor een luisterend oor, advies en ondersteuning op maat, lanceren wmo radar, DeZorgCentrale, Incluzio en Gemeente Rotterdam Mantelfoon.

Mooie samenwerking

Mantelzorgers werken vanuit hun hart. Omdat zij vanuit liefde de mouwen uit de handen steken voor anderen, zijn zelfzorg en sociale contacten vaak hetgeen wat mantelzorgers als eerste – dan wel onbewust – opgeven. De mantelfoon zorgt dat deze Rotterdammers er niet alleen voor staan. De telefonisten van DeZorgCentrale kunnen bellers goed te woord staan dankzij hun zorgachtergrond. Ze bieden een luisterend oor, beantwoorden vragen en maken een deskundige inschatting of er naast een telefoongesprek meer nodig is om de beller te helpen. In dit geval wordt de mantelzorger gekoppeld aan een ervaren mantelzorgcoach van wmo radar. De mantelzorgcoach begeleidt de mantelzorger stap voor stap bij de mantelzorgtaken.

Handvatten en waardering

De Mantelfoon bouwt aan een stedelijk netwerk van organisaties dat ondersteuning biedt aan mantelzorgers. Het wordt een knooppunt voor de verzameling van kennis en ervaring rondom dit onderwerp. Het steunpunt wil daarbij het bewustzijn rond mantelzorg vergoten, behoeftes in kaart brengen en erkenning en waardering voor mantelzorgers tonen en vergroten. De samenwerking tussen de welzijnsorganisaties richt zich zowel op het hier en nu, als de toekomst. En uit zich immers in kennis, kunde, ervaring én empathie. Dé ingrediënten die mantelzorgers, al zijn ze zich dit vaak niet bewust, het hardst nodig hebben.

...

Waar

Gezondheidscentra

Avant sanare - Delfshaven

Voor kinderen, jongeren en volwassenen die grip op hun leven willen ervaren en de kracht willen vinden om tot een gezonde persoonlijke ontwikkeling te komen.

...

Waar

Basisscholen

OBS De Boog

Welkom op OBS De Boog, een school die je raakt!

De basisschool is een belangrijke periode in het leven van een kind. Iedere ouder wil het best denkbare onderwijs voor zijn of haar kind. Op deze website kunt u lezen wie wij zijn, waar wij voor staan, hoe wij werken en wat u van ons mag verwachten. Op deze manier krijgt u een goed beeld van de school.

Op De Boog willen we graag dat kinderen met groot plezier naar school gaan. Daarom werken wij vanuit de principes van adaptief onderwijs: onderwijs dat aansluit bij het ontwikkelingsniveau, de behoefte en mogelijkheden van ieder kind. De visie erachter is dat kinderen beter leren als de leerstof op de interesses van de leerlingen is afgestemd.

...

Waar

Netwerken

Zorgvrijstaat

Zorgen voor elkaar is iets van mensen. Zorgvrijstaat werkt aan zorgzame buurten, waar mensen eigenaarschap voelen en zeggenschap hebben over hun eigen zorg en welzijn.

We geloven in ‘samenredzaamheid’ en willen vorm geven aan een nieuwe solidariteit. Samen met bewoners en organisaties bouwen we aan sterke netwerken en nieuwe voorzieningen, waarmee mensen grip krijgen op hun eigen gezondheid en de kwaliteit van hun leven.

Zorgvrijstaat heeft haar wortels in Rotterdam West, dat bestaat uit Het Oude Westen, Middelland en Het Nieuwe Westen: dichtbevolkte stadswijken met een diversiteit aan bewoners en vraagstukken. Door ingrijpende veranderingen in de zorg zien we gaten vallen; mensen houden zichzelf soms met moeite staande en weten de weg naar passende ondersteuning niet altijd te vinden.

Maar naast zorgen zien wij ook kansen: mensen doen van nature al veel voor elkaar, en er zijn veel netwerken en initiatieven van buurtbewoners die elkaar helpen met hun vragen en behoeften. Wat als je deze krachten bundelt en voor meer mensen beschikbaar maakt? Wat als je werkt aan stevige netwerken rondom mensen? Wat als je beter gebruik kan maken van het sociale kapitaal wat beschikbaar is in de buurt?

Wij zijn ervan overtuigd dat de sleutel tot vernieuwing van zorg en welzijn in wijken ligt, waar bewoners en informele netwerken mede-vormgever zijn van sociale en gezonde buurten. Mogen we een beroep doen op elkaar en je vragen mee te doen?

...

Waar

Stichtingen

Delfshaven helpt

Corona zorgt voor veel spanning en ongemak. Delfshaven helpt. Samen willen we zorgen voor kwetsbare buurtgenoten die in de knel komen.

Buurtplekken, bewoners en ondernemers, wijkpartners en overheid in Delfshaven werken samen bij dit project voor buurthulp in Corona tijden.

www.delfshavenhelpt.nl

Hier kunt u om hulp vragen.Hier kunt u uzelf als helper aanmelden.

Als het niet lukt kunt u bellen naar 0107470022

We werken zo veilig mogelijk.

 • Binnen de kaders van RIVM en overheid.
 • Geen of minimaal fysiek contact.
 • Zoveel mogelijk telefonisch en digitaal.
 • Alleen vrijwilligers die fit zijn.
...

Waar

Zingen

Zanggroep After Eight

Zanggroep After Eight is een open-minded vierstemmig koor en heeft ruimte voor nieuwe stemmen, in het bijzonder Tenoren en Bassen.

We hebben één ding gemeen: de lol van het met elkaar zingen. Het repertoire varieert van oude muziek tot moderne songs, van klassiek tot rock, van Engels, Frans en Duits tot Afrikaans. Bladmuziek kunnen lezen is niet vereist. Onze enthousiaste dirigent:

Robert Verheul

Bel of mail om een maand gratis mee te kunnen zingen op onze repetities.

dinsdagavond van 20.00 uur -22.00 uur

Pieter de Hoochweg 110( Humanitas gebouw)

je bent van harte welkom

...

Waar

Duurzaamheid

Lil Delfshaven

Lil’ Delfshaven is het brugwachtershuisje waar makers, kunstenaars en muzikanten uit Delfshaven een plek hebben om hun creaties aan de wereld te tonen. Met het lekkerste bakkie van Delfshaven!

...

Waar

Evenementenlocaties

Initiatiefgroep-Omgeving-WillemBuytewechstraat

Wij (een groep van 5) zijn bewoners van de omgeving Willem Buytewechstraat/ Havenstraat en zijn gestart met initiatieven voor groot en klein in de wijk. Wees Welkom!

We staan open voor uw ideeën.

Na de Burendag, hebben we binnenkort een BuurtBorrel/Nieuwjaarsborrel!

KLEIN EN GROOT is van Harte welkom in 'DE KOLK' op 11 jan. van 15:00 u t.m. 17:00 u.

Meld je even aan (0641067964).

Sheila (WmB210A) en het OrgaTeam!

...

Waar

Grafische vormgevers

ENDAYS CREATIVE STUDIO

BETAALBARE RECLAME, DESIGN en BRANDING

ENDAYS is een jong en dynamisch creatief bureau. We steken een figuurlijke middelvinger op naar vooroordelen en in hokjes denken. Daarnaast ontwikkelen we leuke, grappige, mooie concepten. De concepten zijn altijd op maat, tegendraads en eigenwijs.

Dus komt langs voor websites, logo of ander grafisch werk!

We zien klanten als vrienden en met vrienden werken we graag samen. Zodat we eerlijk zijn, raken, schuren, verrassen en lachen.

www.endays.nl

HET KAN MAAR METEEN DUIDELIJK ZIJN..

...

Waar

Creatief

DotsDesign

Waarom stippen?

Het is simpel: een stip is rond, maar meerdere stippen maken alles wat je maar kunt verzinnen (fun fact: je hebt een kader nodig om creatief te zijn, een soort grens die je al dan niet overgaat, en dat kader is in dit geval ‘stippen’). Een perfecte cirkel trekt je aandacht, en alles wat daarbij gebeurt houdt je aandacht vast. Wat gebeurt er als je er een grote of juist kleine stip naast zet? Hoe breng je verdieping aan? Allemaal vragen die je tijdens het stippen tegenkomt. En er komen er vast nog meer…

De techniek om te leren stippen is voor groot en klein geschikt. Stippen maken het heel toegankelijk om een eigen ontwerp uit te werken. Dit vind ik een groot pluspunt, en ik verzorg dan ook met veel plezier workshops voor allerlei leeftijden. Echt waar: elke workshop leer ik er weer iets bij. Er is altijd iemand die een zijweg neemt waar ik zelf niet aan gedacht heb.

...

Waar

Theater

Maaspodium

Maas is een podium en een gezelschap van professionele makers. Maas maakt theater en dans voor kinderen, jongeren, jong volwassenen, hun familie en vrienden. Het Maaspodium is het huis van Maas theater en dans, dat tot de nok toe gevuld is met theater, dans en nog veel meer: circus, muziek, eten, mime, spoken word, feesten en DJ's. Kortom: een veelzijdige hotspot in Rotterdam vol mogelijkheden en verrassingen.

...

Waar

Helpen

Stichting ANDERS

Tijden veranderen, en wij als samenleving mogen mee veranderen. De tijd dat de overheid ons volledig ‘verzorgt’ is over. Dit zorgt ervoor dat we worden uitgedaagd om meer naar elkaar om te zien en elkaar meer te helpen waar nodig. Dit is een ontwikkeling die stichting ANDERS veel bestaansrecht geeft.

Stichting ANDERS gelooft in het principe van geven. Niet geven om er zelf beter van te worden, maar geven omdat het ons als mens zo enorm verrijkt. Dit vraagt om een andere manier van denken en handelen. Het moet ANDERS.

Stichting ANDERS wil heel specifiek in de commerciële sector ondernemers uitdagen om een stukje van hun producenten/diensten/talenten beschikbaar te maken voor mensen in de samenleving die dát keihard nodig hebben.Vervolgens is het onze taak om deze ondersteuning te koppelen aan de juiste hulpvragen vanuit de samenleving. Op deze manier is stichting ANDERS een brug tussen mensen die willen helpen en mensen die hulp nodig hebben.

...

Waar

Buurtinitiatief

Buurt Bestuurt Oud-Mathenesse en het Witte Dorp

Zin om iets te doen voor de buurt? Sluit u dan aan bij Buurt Bestuurt Oud-Mathenesse en het Witte Dorp.

Bij Buurt Bestuurt werken bewoners, gemeente en politie samen aan een veilige, schone en leefbare wijk.

U vindt er enthousiaste bewoners en ondernemers die samen iets voor de eigen buurt willen doen. Het is leuk om andere bewoners te leren kennen. En om met elkaar te bespreken wat er kan veranderen in veiligheid en leefbaarheid. Iedereen, van groot tot klein moet namelijk prettig kunnen wonen.

...

Waar

Creatief

St Culturall

Voor bewoners in Delfshaven heeft Culturall laagdrempelige activiteiten in de wijken. Een prettige manier om anderen te ontmoeten en samen in een gezellige omgeving (praktische) dingen te leren maken waarop u trots kunt zijn. Zoals fotolijstjes decoreren, (bloem-) potten mozaïeken, met stofjes werken of leren bloemen of dieren te tekenen & schilderen. Er kan heel veel. Ontdek dat je met heel gewone, simpele materialen fantastische dingen kunt maken. U ontdekt dat ook u onvermoede talenten heeft. De begeleiders gaan met plezier met mensen om. Iedereen is welkom en krijgt begeleiding op zijn eigen niveau en werkt in zijn eigen tempo.

Speciaal voor ouderen start op 8 juli op de woensdagen vanaf 09.30 uur, een serie lessen in De Brug aan de Aelbrechtskolk 33 (historisch Delfshaven).

Op ma.mi.27 juli vanaf 13.15 uur starten we in Post West aan de Tidemanstraat 80.

Op wo.ocht.15 juli starten we bij ontmoetingscenturm Zamen aan de Schaepmanstraat 20 in Spangen. Kom langs, kijken mag, meedoen ook.

...

Waar

Dansen

Future in dance

Future in Dance is een initiatief van Indirah Tauwnaar om dansers kansen te bieden.

Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een organisatie die jonge talenten de kans biedt om zich niet alleen te ontwikkelen op het gebied van dans, maar ook zang en theater.

...

Waar

Theater

INTORNO

...

Waar

Beweging

Duimdrop Schiemond

Duimdrop is kort gezegd: het uitlenen van speelgoed aan kinderen van ongeveer 4 tot 14 jaar. Het doel van Duimdrop is om de pleinen weer veilig en gezellig te maken, zodat spelen voor alle kinderen weer mogelijk is. Het uitlenen gebeurt door Duimdrop-beheerders vanuit een omgebouwde zeecontainer.

Succes ontstaat als wijkorganisaties, zoals het buurthuis, de politie en de basisschool goed samenwerken met elkaar en met de bewoners. Er zijn activiteiten op het plein, de politie is regelmatig aanwezig, via het kinderpanel beslissen de kinderen mee…

Spelregels bij Duimdrop

 • Kinderen hebben een duimdroppasje nodig om speelgoed te kunnen lenen.
 • Voor bijzonder speelgoed, zoals skelters en rollerskates worden Duimen als betaalmiddel gebruikt. Kinderen kunnen duimen verdienen door zich goed te gedragen, bijvoorbeeld door andere kinderen te helpen of klusjes te doen.
 • Kinderen houden zich aan de pleinregels. De pleinregels maken duidelijk welk gedrag wenselijk is en wat niet.
...

Waar

Dansen

Stichting Misiconi, Misiconi Dance Company

Misiconi Dance Company is een professioneel (inclusie) dansgezelschap gevestigd in Rotterdam. Inclusiedans is een dansvorm waar dansers met en zonder een beperking samen dansen. De combinatie van dansers van allerlei kunnen, ieder met eigen fysieke en mentale kwaliteiten, leidt tot bijzondere resultaten. Wij geloven dat inclusief werken nieuwe creatieve en artistieke mogelijkheden schept. Iedereen is anders en dit gegeven gebruiken wij om onze diversiteit en verscheidenheid te vieren.

...

Waar

Sport

One Movement

One Movement is een bedrijf wat freerunlessen aanbied voor kinderen.

...

Waar

Kunst

Zelfportretten Delfshaven

In Zelfportretten van Delfshaven trekken beeldend kunstenaar Hans Bossmann, theatermaker Brecht Hermans en een inclusieve groep van 4 acteurs met en zonder beperking van Theater Babel Rotterdam het gebied Delfshaven in. Op 15 ontmoetingsplekken tekenen zij samen met bewoners en bezoekers op XXL meubels en verzamelen verhalen over de plekken, de mensen en Delfshaven.

De verhalen zijn te lezen op de website van Zelfportretten van Delfshaven, het project volgen kan via Facebook. De tour loopt van 16 april tot 10 mei – op 12 mei is er een theatraal slotmoment bij Theater Babel Rotterdam aan de Mathenesserdijk 293.

...

Evenementenbureaus

DasV Productions

info@dasvproductions.nlwww.dasvproductions.nl

...

Waar

Workshop

Troep-Coup - De circulaire game

DIT IS TROEP-COUP

TROEP-COUP is een verhalend en interactief wetenschap & techniek ervaringsonderwijs project met kant-en-klare lespakketten, voor het basisonderwijs. Kinderen van 9 tot 12 jaar ontwikkelen 21e eeuwse vaardigheden en leren met zorg om te gaan met het milieu en hun leefomgeving. Troep-Coup stimuleert onderzoekend en ontwerpend leren om spelenderwijs circulariteit aan de hand van zwerfafval te ervaren.

...

Ontmoeten

De Kolk

...

Waar

Yoga

SoulWare

Welcome in my world......

Sinds mijn 17e ben ik begonnen met mijzelf te verdiepen door middel van meditatie, mindfullness & yoga. Ik heb verschillende meditatie-workshops en yoga-stijlen beoefend. Waaronder Boedhistische meditatie en Astanga Yoga, Iyengar Yoga en Hatha Yoga. Het heeft mij vele bijzondere inzichten, ervaringen & transformaties gegeven. En you know what? Ik ben nooit uitgeleerd...Mijn leven is toegewijd aan verdieping, transformatie, uitdagingen en vernieuwing.

Ik vind het heel fijn om iedereen op een toegankelijke en laagdrempelige manier in contact te brengen met zichzelf door middel van yoga & meditatie.

Ik voel tijdens een yoga beoefening een enorme rust en blijdschap. Ik leer je graag om door middel van Yoga en Meditatie een veilige basis in jezelf te creëren. En de wereld te zien als een plek te zien waar mogelijkheden onbegrensd zijn.

Het is mijn grote passie om les te geven aan iedereen die daar open voor staat & samen onze grenzen en mogelijkheden te ontdekken.

Ik heb o.a de erkende Hatha Yoga Docenten Opleiding bij PureYoga gevolgd, met als specialisatie kinderen. Vanaf mijn 19e heb ik veel meditatie trainingen, workshops gevolgd en is dit een levenswijze geworden. Verder volg ik jaarlijks diverse trainingen, workshops etc. En organiseer ik YogaRelaxWeken in Zuid Spanje. Ik hou van de zee, daar danst mijn Soul en ik neem je graag mee om dat ook te ervaren.

Yoga is voor mij het leven zelf, inspiratie , passie en overvloed. Waar wordt je blij van? Wat zijn jouw " happy moments". Ik creëer er graag zoveel mogelijk.

SoulWare is ontstaan vanuit een diep verlangen om " the call of my soul" te volgen.

In ieder van ons zitten zoveel potenties en mogelijkheden en het maakt simpelweg veel gelukkiger als je de weg van je ziel volgt.

Mijn weg hiernaar toe is een lange weg geweest, waarbij ik vele " lessen" heb mogen ervaren om uiteindelijk tot mijn kern te komen en vanuit mijn zielskracht te gaan leven.

...

Training

CVD


Het Centrum Voor Dienstverlening biedt een breed, samenhangend pakket aan diensten op het gebied van Vrijwilligerswerk en Mantelzorg, Maatschappelijke Opvang en Maatschappelijke Dienstverlening. Het CVD gelooft erin dat iedereen talenten heeft en weet de eigen kracht van Rotterdammers aan te spreken. Wij bereiken daarmee jaarlijks vele duizenden Rotterdammers en werken vanuit ruim 20 locaties verspreid over heel Rotterdam.


CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg

CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg biedt advies, ondersteuning en deskundigheidsbevordering op het gebied van vrijwilligerswerk en mantelzorg.

(Vrijwilligers)organisaties kunnen bij ons terecht voor informatie, advies en deskundigheidsbevordering over onder meer:

 • Vrijwilligersbeleid

 • Vinden en binden van vrijwilligers

 • Waardering van vrijwilligers

 • Starten van een nieuw initiatief of project

 • Fondsenwerving

 • VOG (verklaring omtrent gedrag)

 • Wet- en regelgeving vrijwilligerswerk

Tevens richt CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg zich op professionals in zorg en welzijn die te maken hebben met (ondersteuning van) mantelzorgers. Het doel is het verminderen van het aantal overbelaste mantelzorgers in Rotterdam.

CVD Mantelzorg ondersteunt professionals door:

 • Bewustwording van de inzet van (jonge) mantelzorgers
 • Organiseren van een scholingsaanbod
 • Aandacht vragen voor actuele thema’s
 • Bij elkaar brengen van kennis en ervaring op het gebied van mantelzorg
 • Ontwikkeling van instrumenten/activiteiten om de ondersteuning aan mantelzorgers te verbeteren

Maatschappelijke Opvang

Bij problemen zoals verslaving, schulden, psychosociale aandoeningen of een ongewenste thuissituatie biedt het CVD opvang en begeleiding aan alleenstaande volwassenen, gezinnen, jongeren (18+) en jonge moeders.

Maatschappelijke Dienstverlening

Het CVD ondersteunt Rotterdammers die zelf hun psychosociale problemen niet (meer) kunnen oplossen door middel van schoolmaatschappelijk werk en algemeen maatschappelijk werk in de wijkteams.


...

Waar

Zorg

Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg Rotterdam

Meer dan 30 jaar geleden is dit vrijwilligerswerk in Rotterdam ontstaan als antwoord op de vraag naar dit soort ondersteuning vanuit de thuiszorg. De Stichting VTZ-Rotterdam is in 1986 opgericht en heeft als zelfstandige stichting verder vorm en inhoud gegeven aan het oorspronkelijke initiatief.

Kenmerkend voor de organisatie is de belangrijke positie van de vrijwilliger.Zij geven inhoud aan de doelstelling waar de Stichting voor staat : ER ZIJN voor de terminaal zieke en diens familie.

De Organisatie is vooral faciliterend aanwezig om de inzet van de vrijwilliger te regelen en zorg te dragen voor goede begeleiding en de benodigde scholing en opleiding om dit werk kwalitatief verantwoord uit te kunnen voeren.

...

Waar

Gezondheid

SEFAC project

Mindfulness training voor een gezonde leefstijlVanaf januari 2019 start een nieuw programma ter bevordering van een gezonde leefstijl op verschillende locaties in Rotterdam.

Waarom?Hart- en vaatziekten en diabetes behoren tot de meest voorkomende aandoeningen in Nederland. Een gezonde leefstijl is de beste manier om deze ziekten te verminderen.

Hiervoor is een programma ontwikkeld op basis van mindfulness training. Het doel van dit 6-weekse gezondheidsprogramma is om u te helpen bij het vinden én behouden van een gezonde leefstijl om zo lang mogelijk zo fit mogelijk te blijven.

Wie?Personen van 55 jaar of ouder met een hart- of vaatziekte en/of diabetes.

Of met een verhoogd risico hierop, door:- roken- overgewicht- weinig lichaamsbeweging- hoge bloeddruk- hoog cholesterol- ongezonde voeding- stress

Wat?De Europese Unie en de Hartstichting financieren het wetenschappelijke onderzoek naar de effectiviteit van dit programma. Dankzij deze subsidies kunt u nu gratis deelnemen aan dit programma t.w.v. €400!

Meer info en aanmelden? Ga naar onze website: https://sefacproject.nl

...

Waar

Gezondheid

EFFICHRONIC project

In het Europese project EFFICHRONIC doet de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg onderzoek naar een toepassing van het Chronic Disease Self-Management Programme (CDSMP) in settings zoals buurthuizen (http://effichronic.eu/). Deze werkwijze is oorspronkelijk ontwikkeld door de Stanford University. Het wordt sinds de jaren ’90 ingezet als zelfmanagement programma voor mensen met een chronische aandoening en voor mantelzorgers. Het programma wordt internationaal aanbevolen voor het verbeteren van zelfmanagementvaardigheden. Het kan leiden tot meer fysieke activiteit, minder stress rondom de gezondheid, betere zelfzorg en meer vertrouwen in eigen kunnen*.

De zelfmanagement cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van 2.5 uur, met uiteenlopende thema’s en activiteiten. Per groep zijn er vijftien deelnemers en twee trainers. Dankzij de Europese subsidie* die wij voor het onderzoek hebben ontvangen kunnen er in Nederland 400 mensen deelnemen aan de cursus. Hiervoor zijn wij op zoek naar deelnemers en trainers. Door het principe van ‘peer-to-peer’ educatie kan de cursus zowel gegeven worden door mensen met een achtergrond in sociaal werk of de gezondheidszorg als door vrijwilligers en ervaringsdeskundigen.

Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar voor de gratis opleiding tot trainer voor dit zelfmanagement programma. De vierdaagse opleiding vindt plaats op 22, 29 januari, 5 en 12 februari 2019 van 09.00-17.00 uur in het Erasmus MC. Na het volgen van de opleiding en het geven van de cursus ontvangt u een certificaat. Wilt u deelnemen aan de cursus of trainer worden? Neem dan contact met ons op!

*EFFICHRONIC has received funding from the European Union’s Health Programme (2014-2020) under Grant Agreement 738127.

...

Waar

Cafetarias

Snackbar Rikys Place Westkousdijk 10 Delfshaven

Welkom bij Riky's Place, Snackbar met een twist, natuurlijk lekkere friet, diverse snacks en belegde broodjes. Maar ook! Huisgemaakte specialiteiten waaronder, Balgehakt, Kipsaté, Hamburger, Kip kapsalon en nieuw in ons assortiment, Kibbeling en lekkerbek, los of in menu vorm te verkrijgen. U kunt in de zaak eten waar acht personen kunnen plaatsnemen. Op het terras eten met mooi weer is ook mogelijk. Of het eten meenemen en lekker thuis of op locatie opeten! voor een volledig beeld verzoek ik u vriendelijk om een keer langs te komen, om de menukaart te bekijken en om de kwaliteit, vriendelijkheid en service te ervaren. U bent iedere dag van harte welkom van 11:00 tot 22:00. Met vriendelijke groet, Rik

...

Waar

Wijkkranten

Bewonersorganisatie Oud Mathenesse & Het Witte Dorp

De Bewonersorganisatie OM&HWD geeft elke 2 maanden Nieuws uit het Verre Westen uit. De Helpende Handen en een aantal wijkbewoners bezorgen deze wijkkrant huis aan huis in Oud Mathenesse & Het Witte Dorp. U kunt 'm digitaal lezen op https://www.boomhwd.nl/Wijkkrant.

De vrijwilligers van de bewonersorganisatie zijn bereikbaar via bestuur@boomhwd.nl en uitsluitend in de Wijkwinkel aan de Bulgaarsestraat 4 wanneer u een afspraak hebt gemaakt via dit e-mailadres.

...

Waar

Yoga

Stoelyoga Rotterdam

Yoga op de stoel is een milde vorm van yoga, geschikt voor iedereen en in het bijzonder voor senioren en mensen met beperkte bewegingsvrijheid.

Elke maandagavond om 19.00 is er een stoelyogales In de woonkamer van de burgemeester op Burgrmeester Meineszlaan 102. Na de les is er een momentje voor thee en het delen van ieders ervaring.

Naast yogadocent geef ik ook chinese (stoel)massages. Op afspraak en op locatie kunt u of uw bedrijf genieten van een heerlijke ontspanningsmassage ter pijnverlichting in rug, armen en nek.

Zie voor meer informatie, locaties en tarieven de website www.stoelyogarotterdam.nl of bel 062282636

...

Waar

Yoga

YOGA COOLHAVEN

Yoga Coolhaven is een collectief van vier gepassioneerde yogadocenten. We willen een levendige yogastudio in het leven roepen met een open en geanimeerde sfeer. Op een paar minuten van het gelijknamige metrostation hebben we een mooie ruimte, waar je een prachtig uitzicht hebt op het water.

Iyengar yoga kan door iedereen beoefend worden op verschillende niveau’s. Jong, oud, beginner of ervaren yoga beoefenaars kunnen zijn weg vinden op onze studio. Neem een proefles om kennis te maken met Iyengar yoga. Op onze website kun je zien welke les voor jou het meest geschikt is. Bij je docent kun je ook vragen welk niveau het best bij je past. Wij zien je graag binnenkort in een van onze lessen.

Om te verzekeren dat de methode van Iyengar yoga op de juiste manier aan jou overgebracht wordt, zijn alleen de gecertificeerde leraren gekwalificeerd om Iyengar yoga te doceren. De certificering heeft een hoge internationale standaard en wordt pas verkregen na jaren gediciplineerde training en verdieping van Iyengar yoga.

Bij inschrijving of als er vragen zijn helpen we je graag. Je kunt altijd contact met ons opnemen per email, FB bericht of telefoon. Je kunt ook voor of na de lessen even langs de studio.

We hopen je snel te zien!

...

Waar

Creatief

Marconia

Marconia is 30.000m2 voormalig rangeerterrein aan de Marconistraat in het Merwe-Vierhavensgebied in Rotterdam. De komende tien jaar realiseert Marconia een openbare experimenteerruimte voor vernieuwers uit het bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en burgers/bewoners. Marconia daagt hen uit hun innovaties samen te ontwikkelen en te testen. Via een (online) platform, talkshow en events brengen we het leerproces in beeld.

Democratie, zorg en welzijn, economie en ruimtelijke ontwikkeling zijn in beweging. De stad krijgt steeds meer verantwoordelijkheden en in de stad heeft de burger het steeds meer voor het zeggen. Marconia faciliteert nieuwe processen en technologieën, die in een later stadium te implementeren in de rest van Nederland. Hierbij staat een vraag centraal: Hoe ziet het Nederland van de toekomst er uit?

Focus voor de ontwikkeling van Marconia is experiment. Het gebied is een vrijplaats en inspiratie-lab voor maatschappelijke en stedelijke ontwikkeling. Vestigende pioniers prikkelen en versterken elkaar in het zoeken naar praktische en innovatieve oplossingen met gebruik van technologie en slimme ideeën.

Marconia is bedoeld voor iedereen. Op het terrein verbinden we pioniers en publiek, stad en haven, kennisinstellingen en makers, Schiedam en Rotterdam, en de rest van Nederland.Marconia is er tijdelijk: we hebben de grond voor een periode van tien jaar in beheer en leveren het gebied daarna weer ‘leeg’ op.

Martin van Rijn (creatief entrepreneur van De Fruitvis) en Dirk Jan Pino (grafisch ontwerper en conceptmaker) ontwikkelden in 2013 een plan voor tijdelijk gebruik van de Marconistrip op uitnodiging van de gemeente. Samen met Marte Kappert (procesmanager en realisator), René van der Veer (marketingstrateeg) en Eduard Ravenhorst (spelregelman) in 2014 ontstond Marconia. Vanuit een coöperatie werken zij samen aan de realisatie van het plan.

...

Waar

Gezondheid

Centrum voor Jeugd en Gezin

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) wil dat kinderen gezond en veilig opgroeien. Als CJG staan we naast ouders en andere opvoeders om gezond en veilig opgroeien mogelijk te maken. We mobiliseren de eigen kracht vanaf de zwangerschap tot aan de volwassenheid van de jongere. Wij doen dit door preventieve en snelle inzet van zorg, dicht bij en in de (vertrouwde) omgeving van het gezin, samen met ouders, opvoeders en andere betrokkenen.

In de buurtEr is altijd een Centrum voor Jeugd en Gezin bij jou in de buurt Dat is wel zo prettig: je loopt gemakkelijk even binnen en bespreekt je vragen met een vertrouwd persoon. Het aanbod per CJG kan verschillen, omdat de behoefte aan opvoedkundige ondersteuning per wijk of gemeente ook verschilt. Zo proberen wij zo goed mogelijk aan te sluiten op jouw vragen en behoeften. Lees eventueel ook meer over de verschillende contactmomenten die je zult hebben bij het CJG.

Samenwerking‘Door krachten te bundelen bereik je meer’, vindt het Centrum voor Jeugd en Gezin. Vandaar dat het CJG samenwerkt met bestaande zorg- en welzijnsorganisaties, schoolmaatschappelijk werk, de gemeente Rotterdam en scholen. Zo proberen we het opvoeden en opgroeien van je kind zo fijn mogelijk te maken.

...

Waar

Sport

Volleybal Rotterdam-West

We hebben dames- en herenteams die meedoen aan de NeVoBo regio volleybalcompetitie, we hebben recreantenteams (gemengd dames en heren, nadruk op gezelligheid), we hebben jeugdteams van 6 t/m 17 jaar en we hebben beachvolleyballers. De trainingen zijn in Sportcentrum West.Meetrainen? Je mag 2x gratis meetrainen voor je besluit lid te worden. Meld je aan om eens mee te trainen.

...

Waar

Inloop

MOB

Heeft u een praktische vraag of situatie waar u zelf niet
uit komt? Loopt u dan gerust binnen, zonder afspraak. Ook als u de Nederlandse
taal niet helemaal machtig bent.

...

Waar

Advies

IDEM Rotterdam

IDEM Rotterdam is het stedelijk Expertisecentrum op het gebied van integratie, discriminatie en (lhbti-)emancipatie.

IDEM Rotterdam zet zich in voor een stedelijke samenleving waarin plaats is voor iedereen.
Een samenleving waaraan iedereen op een gelijke en volwaardige manier kan deelnemen is niet vanzelfsprekend. Dagelijks werken in Rotterdam tal van organisaties, professionals en vrijwilligers aan initiatieven op het gebied van integratie, discriminatie en (lhbti-)emancipatie.
Ons doel is om deze initiatieven te versterken door organisaties en mensen met elkaar te verbinden en ervoor te zorgen dat expertise en lokale kennis beschikbaar is en wordt gedeeld. Dat doen we met een gedreven team van onderzoekers, netwerkers en specialisten op het gebied van informatie en communicatie. IDEM heeft een signalerende en adviserende rol naar de gemeente Rotterdam.

De missie van IDEM is de kennis en kracht van organisaties, professionals en vrijwilligers te verbinden, met als doel dat iedereen op een eigen en gelijkwaardige manier Rotterdammer kan zijn.

De visie van IDEM is het toegankelijk maken van kennis en expertise op het gebied van integratie, discriminatie en (lhbt-) emancipatie en zorgen voor meer samenhang en samenwerking binnen het stedelijk netwerk.

...

Waar

Beweging

SKVR

Bewegen op muziek. Iedere dinsdag van 10.30-11.30 uur, fit blijven door dans en muziek. Gezellig en actief!De Kolk, Havenstraat 79-99

...

Waar

Inloop

Stichting Open Haard

Stichting Openhaard is in het jaar 2007 opgericht met als doel een bijdrage te leveren aan een harmonieuze samenleving zonder onderscheid te maken naar ras, geloof, geaardheid en levensbeschouwing van het individu. Sinds 2007 is Openhaard met man en macht bezig om de maatschappij te voorzien van kleurrijke activiteiten ter verwezenlijking van haar doelen. De gedreven achterban en medewerkers hebben voornemens om meerdere individuen te bereiken met deze activiteiten zodat de maatschappij beter wordt gediend.

...

Waar

Coaching

Stichting BforYou

Goed dat je er bent! Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mentoren die kinderen weten te motiveren en kansen voor hen kunnen creëren! Kies één van onze mentorprogramma’s. Wij willen dat kinderen ontdekken waar ze goed in zijn, hun plekje vinden in de maatschappij en plezier hebben in het leren van nieuwe dingen. Daarom zien wij het als ons ideaal, en morele en sociale plicht, om hieraan een steentje te bijdragen. Kinderen zijn onze toekomstige uitvinders, trendsetters, en deskundigen. Dat is toch iets waar je je ook voor wilt inzetten!

Gevolgen van onderontwikkelingDe meerderheid van de kinderen doorloopt school zonder veel problemen en wordt klaargestoomd voor het leven als volwassene. Helaas is dit niet altijd zo…Vooral in de grote steden zijn er kinderen die geen hulp krijgen bij het ontwikkelen en benutten van hun talenten. Dit kan ervoor zorgen dat zij hun school niet altijd afmaken en dreigen uit te vallen in de maatschappij. Stichting B for You ziet het talent in deze kinderen en wil ze door middel van mentoren de nodige aandacht geven, op weg helpen en hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Wij gaan uit van het principe: voorkomen is beter dan genezen!

Onze visie & missieMet onze mentorprogramma’s Benefits for Girls & Benefits for Kids willen wij kinderen helpen om hun talenten maximaal te benutten door ze te koppelen aan mentoren. Dit zijn mannen en vrouwen die maatschappelijk actief zijn, positief in het leven staan en willen motiveren en inspireren. Zo kunnen wij samen kinderen helpen om hun talenten te ontwikkelen en dromen te realiseren. Om het mentorschap mogelijk te maken betrekken we de overheid, het bedrijfsleven en andere partners in het programma.

Wij bestaan uit een grote groep mensen die allemaal één doel hebben: zich volledig inzetten om de kansen van de jeugd te vergroten en te ontwikkelen.

...

Waar

Yoga

Studio Beets

De fysiek uitdagende en “down to earth” yogalessen van Andrea zijn gebaseerd op Hatha yoga . Daarnaast komen er soms ook andere (bewegings)technieken aan bod. De lichaamshoudingen (asanas) vergroten je souplesse, kracht en uithoudingsvermogen. Door de balans tussen dynamiek en ontspanning ga je je vitaler en rustiger voelen. Je hoeft niet soepel te zijn of yoga-ervaring te hebben om deel te nemen. Door het werken met hulpmiddelen kunnen alle houdingen aangepast worden aan jouw mogelijkheden.

...

Waar

Basisscholen

Mariaschool

Mariaschool Taandersplein

samen voor het talent van uw kind!

“Talent, dat vind ik een spannend woord. Het kan van alles betekenen. Voor de één is het dit, voor de ander iets heel anders. Maar ik denk altijd maar dat iedereen het bezit. De kunst, voor iedereen is om zijn of haar eigen talent te onderkennen en te ontwikkelen. Talent ontwikkelen…. Dat kost inspanning. Maar als het lukt dan is dat fantastisch.” (Job Cohen, mei 2007) De missie van de Mariaschool is: “Samen voor het talent van uw kind”. Het schoollogo geeft drie vlakken weer. Ieder vlak stelt een deelnemer aan de school voor: het kind, de ouder en de school. Samen voor het talent van het kind, onlosmakelijk verbonden, willen we succes behalen.De
Mariaschool is er om samen met de ouders de kinderen voor te bereiden op het
volwassen leven in onze snel veranderende wereld. Vanuit betrokkenheid haalt
het team (directie, leraren en vakkrachten) de maximale ontwikkeling van ieder
kind. Op de Mariaschool werkt het team iedere dag samen. Het team werkt samen vanuit de waarden
vertrouwen, verbondenheid, zorg, hoop, gerechtigheid, verwondering en respect.
De kinderen op de Mariaschool leren lezen, schrijven en rekenen en doen bewust
nog heel veel meer. Op de Mariaschool is er aandacht voor de brede
ontwikkeling. Alle kinderen komen wekelijks structureel in aanraking met sport,
muziek, kunst en techniek. Want waar ben jij goed in? Waar ligt jouw unieke
talent? Dit zijn onze leidende principes. Die talenten te voeden die het kind
maken tot een uniek krachtig persoon. Bij ons mag je doen, proberen en ervaren.
Je mag van je fouten leren. Samen met ouders en het kind stelt de leraar
duidelijke doelen afgestemd op de ontwikkelingsbehoefte van de kinderen. Wij
vieren en bewaren, praten en geven feedback om verder te kunnen groeien. Het
team werkt effectief samen en leert van en met elkaar. Op de Mariaschool
geloven wij in kennis en ervaring delen. Wij observeren bij elkaar en stemmen
ons handelen op elkaar af. We werken
continue aan een juiste omgeving om te leren in een cultuur van samen elke dag
een beetje beter. Wij veranderen met elkaar als dit een verbetering oplevert
voor het kind. Bij ons staat het kind centraal, uw kind.

...

Waar

Meedoen

WMO domein Activering Participatie

activeringscoach, budgetcoach

...

Waar

Inloop

Huize Middelland

Woon je in Middelland? Dan is Huize Middelland jouw nieuwe buurthuis. Het staat niet op één plek, maar is verspreid over de wijk. Dus altijd dichtbij! In Huize Middelland kun je hulp krijgen en geven. Je kunt er werken en spelen, koken en eten, jouw kennis delen en kennismaken. Om Huize Middelland te openen, hebben 12 bewonersgroepen de handen ineengeslagen.

Huize Middelland: één buurthuis, 12 x dichtbij!

Huize Middelland wordt gemaakt met vrijwillige inzet van bewoners en met financiële steun van de Gemeente Rotterdam en Mooi, mooier Middelland. Huize Middelland wordt gemaakt door de Spoortuin, de Graaf Florisstraat, Zorgvrijstaat, Recreatiecentrum Oostervant, het Dierenlandje, het Wijkpaleis - de plek om het te maken, Werkgroep Jongeren Middelland, Singeldingen, Ettaouhid, Thuis in West, de Oranjerie en het BuurtAtelier.

...

Waar

Cultuur

Stichting Kunst & Cultuur Sociëteit Rotterdam

Activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en welzijn

...

Waar

Advies

WMO radar domein Sociaal Beheer

In de Huizen van de Wijk kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten, leren en ondernemen onder één dak. Sinds 1 juli 2013 voert wmo radar het sociaal beheer van de Huizen van de Wijk in Delfshaven uit.

...

Waar

Advies

WMO radar Domein Jeugd en Jongeren

jongeren coaches

...

Waar

Advies

WMO radar Domein ouderen en kwetsbaren

mantelzorg, seniorencoach, buurtcoach

...

Waar

Meedoen

Um bom dia feliz

Wij verzorgen een waardevolle activiteit voor bewoners van bejaarden/verzorgingstehuizen.

...

Waar

Musiceren

Music In Motions

Als liefde onbetaalbaar is, kun je dan een prijskaartje hangen aan iets wat uit liefde gemaakt is?

“Als zangeres voel ik me meer verteller dan vocalist en als kunstenaar vind ik inhoud belangrijker dan de vorm. Ik maak popmuziek met een twist. Verschillende stijlen maar altijd met dezelfde intensiteit.”

“In onze wereld lijkt alles gepolariseerd te zijn: vrouwelijk versus mannelijk, kunst versus ondernemerschap, ratio versus emotie, goed versus kwaad, liefde versus haat. Ik geloof liever dat deze ogenschijnlijke polariteiten volledig complementair zijn aan elkaar en wederzijds respect verdienen omdat ze elkaar nodig hebben.”

“Binnen Music In Motions schrijf ik mijn eigen liedjes die recht uit mijn hart komen, waar schoonheid verborgen ligt. Maar om vervolgens de wereld in te gaan, heeft ze de ondersteuning nodig van een plan, logica en geld. Zo verenigt schoonheid zich met kracht.”

Music In Motions is in 2008 van start gegaan. Muriel begeleidde koren en gaf worskhops in het evenementencircuit. Tegenwoordig wordt ze ingehuurd als zangeres voor teambuildingssessies en optredens; ze geeft les, schrijft songs en arrangeert. Ze schreef de show Noresign die in het najaar van 2015 succesvol voor het eerst werd uitgevoerd. Momenteel ligt de focus op haar programma van Franse chansons.

...

Waar

Hulpverlening

Jeugdfonds Rotterdam

Jeugdfonds Rotterdam laat kinderen en jongeren meedoen.

Alle kinderen en jongeren in Rotterdam moeten kunnen meedoen met sport, cultuur en op school. Voor gezinnen met lage inkomens kunnen de kosten soms een probleem zijn. Dan helpt Jeugdfonds Rotterdam door de kosten van deze activiteiten te betalen.

...

Optreden

Improv Rotterdam

Wij bieden improvisatietheater drop-in workshops in Het Nieuwe Wijkpaleis. Improviseren is een leuke tool voor ontwikkeling of jezelf en met anderen. Een eenvoudige manier om te leren los te laten, in het moment te blijven en relaties te hebben. Geen ervaring nodig! Opmerking: workshops zijn in het Engels. Sign-up: https://www.meetup.com/nl-NL/Improv-Rotterdam/

We offer improvisation theater drop-in workshops at Het Nieuwe Wijkpaleis. Improvising is a fun tool for development or yourself and with others. A simple way to learn to let go, stay in the moment and have relationships. No experience necessary! Note: workshops are in English. Sign-up: https://www.meetup.com/nl-NL/Improv-Rotterdam/

...

Waar

Ontwikkeling

Stichting Move Rotterdam

Move laat kinderen uit minder bedeelde wijken ontdekken welke mogelijkheden zij hebben in de maatschappij door ze te koppelen aan studenten.

...

Waar

Entertainment

Clown in de Klas

Dramalessen, projectgroep, workshops en straattheater activiteiten

Jezelf durven zijn

Respectvol met elkaar omgaan vormt de basis voor het geluk
en welzijn van kinderen. “Je bent goed zoals je bent.” Met een beetje hulp lukt
het iedereen om daarin te geloven.

Toneelspelen is een manier om aan je zelfvertrouwen te
werken. Je leert houdingen van anderen te begrijpen en dat werkt positief op
het groepsgevoel. Door basisemoties van mensen om je heen te herkennen, wordt
communiceren doeltreffend.

Lesprogramma op maat

Kan groep 8 wat inspiratie voor de musical gebruiken? Of
heeft de onderbouw baat bij een dramadocent? Alles kan. Samen spreken we een
doelgericht programma af.

Les op maat

Ik werk schoolbreed én verzorg workshops voor leerkrachten.
Veel kinderen hebben al plezier aan mijn dramalessen beleefd. Het blijft
verrassend om verlegen deelnemers op de bühne te zien stralen. Met de juiste
combinatie van stem, houding en mimiek kun je méér bereiken!

Presenteren kun je leren

In mijn dramalessen komen omgangsvormen op een speelse
manier aan bod. Met allerlei spelsituaties oefenen we de sociale vaardigheden.

Welke rol speel je in het verhaal?

En hoe kom je daarbij het beste over op je publiek? Daarmee
gaan we aan de slag. “Elkaar de vloer gunnen” is de basis in al mijn lessen.
Soms komt mijn rode clownsneus om de hoek kijken. Dat werkt als een mooi middel
om gevoelens uitvergroot te laten zien.

...

Waar

Inloop

Wijktrefpunt Coolhaven

Wijktrefpunt Coolhaven waar bewoners elkaar ontmoeten

...

Waar

Netwerken

Delfshaven Lokaal

Delfshaven Lokaal is een kennisplatform voor lokale welzijnsaanbieders. Wij zijn geen welzijnspartij, maar streven als kennisplatform naar optimalisatie in het lokale welzijn. Ons doel is om het welzijnswerk in Delfshaven zoveel mogelijk lokaal te laten verrichten.

Wij verbinden lokale aanbieders aan elkaar en aan de hoofdaanbieder in het welzijn. Iedere welzijnspartij in Delfshaven kan zichzelf via onze site vindbaar maken. Op www.delfshavenlokaal.nl treft u een overzicht van alle lokale welzijnspartijen. Zo willen wij stimuleren dat partijen elkaar vinden en samenwerken.

Delfshaven Lokaal organiseert ook centrale informatiebijeenkomsten over o.a. subsidies, beleidsregels en ondernemerschap.

In aanloop naar de aanbesteding van het Nieuw Rotterdams Welzijn in 2018 heeft de Delfshaven Coöperatie een eerste inventarisatie gemaakt van lokale aanbieders (bewonersinitiatieven, sociaal ondernemers en lokale organisaties). Zij hebben een (professioneel) aanbod voor bewoners van Delfshaven op het gebied van welzijn en aanverwante maatschappelijke werkgebieden.

We vragen je om de informatie over jouw organisatie en activiteiten te delen op de website. We verwerken die in een digitaal overzicht van alle lokale aanbieders in Delfshaven in de vorm van een 'sociale kaart'. Jouw organisatie wordt zo beter zichtbaar en vindbaar. Het biedt ons de mogelijkheid om de onderlinge samenwerking en informatie-uitwisseling te versterken. En voor de hoofdaanbieder wordt het makkelijker om opdrachten aan te bieden aan lokale partijen.

Via deze link kun je jouw gegevens doorgeven met de groene knop op de voorpagina van de website. (www.delfshavenlokaal.nl)

...

Waar

Inloop

Jong Delfshaven Centraal Station

Centraal Station in de jeugdaanpak in BoTuAanpakken van knelpunten en bieden van perspectief.

...

Waar

Coaching

SOL

Soms zit het flink tegen en stapelen problemen zich op. Bijvoorbeeld problemen met het opvoeden van de kinderen, financiële problemen of problemen met het organiseren van het dagelijkse gezinsleven. In zulke gevallen kan de gezinscoach van SOL helpen. Belangrijk daarbij is dat het gezin zelf weer de regie krijgt over alles wat er speelt.

...

Inloop

WMO Radar Peoples power

...

Waar

Coaching

EVA en vele anderen

Groepsonderneming, niet omdat het moet, maar omdat het Kan!

Touwtjes zelf in handen krijgen.

Zorgen voor economisch empoweren. Zelfregie.

...

Waar

Werken

Zelfregie Huis Delfshaven

Zelfregie Huis Delfshaven is de plek in Delfshaven waar mensen werken aan sociaal, maatschappelijke en economische zelfregie

...

Waar

Inloop

WMO Radar Huis vd Wijk Westervolkshuis

Het Westervolkshuis is een mooi en groot Huis van de Wijk.

Het ligt aan het plein naast het Spartastadion, Het Kasteel.

Je kunt het Westervolkshuis goed bereiken met het openbaar vervoer, de fiets of de auto.

...

Waar

Ontmoeten

WMO Radar Huis vd Wijk Pier 80

Huis van de Wijk Pier 80 is het kloppend hart van de wijk Tussendijken. Buurtbewoners weten dit grote Huis van de Wijk te vinden voor uiteenlopende activiteiten.U kunt in Pier 80 kamers en zalen huren voor een vergadering, een cursus, een bijeenkomst, een workshop of voor sportieve activiteiten.

We nodigen u uit een kijkje te komen nemen en u te laten informeren over de mogelijkheden.

...

Waar

Ontmoeten

Groene Connectie

We hebben een ‘groen lint’ door Delfshaven in kaart gebracht. Dit lint verbindt bestaande groene initiatieven. Het is, naast een mooie wandeling van 8 kilometer door Rotterdam West, ook een middel om lokale zorg- en welzijnsinstellingen te koppelen aan de groene initiatieven in eigen buurt: de groene connectie.

De kaart van de groene connectie is een uitnodiging om de groene route te beleven en om meer bekendheid te geven aan ‘slimme combinaties in zorg en groen’!

Mocht je meer kansen zien of mee willen doen? De groene connectie is volop in ontwikkeling. We horen het graag:

We wensen je veel plezier in het groen!

...

Ontmoeten

WMO Radar

wmo radar versterkt en vergroot de inzet van bewoners in de eigen wijk.Onze ambitie is een samenleving om trots op te zijn. Waar mensen voor elkaar zorgen en wijkbewoners zo min mogelijk afhankelijk zijn van overheid, professionals en loketten. Of het nou gaat om een ondersteuningsvraag of om een leuk idee voor activiteiten. Wij willen iedereen perspectief bieden op meedoen, vrijwilligerswerk, werk en ondernemen.

Speerpunten van onze aanpak
 • Jeugdlijn (voor jongeren tot en met 23 jaar)
 • Ouderenlijn

Samen verantwoordelijk

Samen zijn we verantwoordelijk voor het opbouwwerk, jongerenwerk, pleinenwerk, ouderenwerk, huiswerkklas Oude Westen en de Thaiboksschool Oude Westen. Daarnaast werken er ook nog allerlei andere initiatieven met ons samen, zoals speeltuin Weena, Buurtbemiddeling en Cultuurscout.

Netwerken

We stellen onze netwerken beschikbaar en vergroten persoonlijke netwerken van bewoners. Bewoners doen mee, zetten zich actief in voor activiteiten die ben hen passen. We bieden professionele ondersteuning waar nodig. Onze insteek is leren van elkaar. Samen maken we meer mogelijk.

Hoe werken we?

Wij willen de eigen kracht en talenten van bewoners, hun omgeving en vrijwilligers optimaal benutten. En een leeromgeving bieden aan iedereen die dat wil.

Het uitgangpunt van onze aanpak is de WIEfocus. WIE staat voor:

Wederkerigheid: we doen wat terug voor de stad Rotterdam.Informeel netwerk: buren, familie, vereniging, werkgever etc.Eigen kracht: aanspreken, benutten en inzetten.

...

Waar

Sportverenigingen

Stichting Team Loyalty

Snel groeiende sportschool met een breed aanbod.

Zowel voor jong en oud, als voor de recreant en professional: iedereen is welkom!

...

Waar

Gezondheid

De Wereld van Nu

'De adem is altijd bij je zolang je leeft. Waarom besteden we er dan zo weinig aandacht aan? Misschien omdat ademen zo automatisch gaat.

Toch is de adem een bron van informatie van hoe het met ons gaat. We ademen diep en langzaam als we gelukkig zijn, snel en oppervlakkig als we gespannen of gehaast zijn en de adem verdwijnt bijna als we ons bang voelen.Het loont om wat vaker stil te staan bij onze adem en weer letterlijk even op adem te komen.'

Een Mindfulness cursus (MBSR) bestaat uit 8 bijeenkomsten van elk 2,5 uur. Bij de cursus horen oefeningen om thuis te doen.

MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction en geeft aan dat binnen deze cursus de focus ligt op het verminderen van stress.

In elke bijeenkomst staat een ander thema centraal, bijvoorbeeld ”De automatische piloot”, ”Zijn met wat er is” en ”Gedachten zijn geen feiten”.

De eerste bijeenkomsten staat vooral in het teken van hoe de automatische piloot werkt, het herkennen van de automatische piloot, omgaan met hindernissen, leren kennen van de ademhaling en het richten van je aandacht. In het kort gezegd: om uit je hoofd en meer in je lichaam te leren zijn. Hierbij speelt je lichaam en de ademhaling een belangrijke rol.

Na bijeenkomst 4, wordt er steeds meer geoefend met het observeren van je gedachten, je emoties en je gevoelens en het vasthouden van je aandacht, ook bij de minder prettige gevoelens en gedachten. In het kort gezegd: je oefent met het accepteren en loslaten en met het minder identificeren met gedachten, emoties en gevoelens die je hebt. Ook hier speelt de adem een belangrijke rol bij, maar ook je gedachten en emoties worden onderdeel van de oefeningen.

Gecertificeerd trainer door:

VVM (Vereniging voor Mindfulness) : lidnummer 2015-63

VMBN (Vereniging voor Mindfulness Belgie en Nederland): lidnummer 2017923 | Categorie 2 Trainer

Ga naar de website www.dewereldvannu.nl voor data van trainingen en workshops.

...

Waar

Educatie

Stichting van Broek tot Boek

Wij geloven dat we kinderen en volwassenen in de wijk actief kunnen betrekken bij de samenleving door ze kunstzinnige interculturele ontmoetingen aan te bieden. Voor de deelnemers aan het project “van Broek tot Boek” leidt een oud gedragen kledingstuk tot een boek vol herinneringen.

Het project is gebaseerd op taal en herinneringen. De soms diepliggende herinneringen komen vanuit het kledingstuk tot leven, waarbij een deel verwerkt wordt in gedichten, een deel in illustraties en een deel met de vezels van de stof mee zullen gaan naar de pulp en het papier. We gebruiken verschillende ambachten om het boek van A tot Z fysiek vorm te geven (schrijven, papier maken, drukken en boekbinden). En door de ambachtelijke handelingen worden steeds meer herinneringen opgeroepen en ontstaat stof tot schrijven en vertellen aan elkaar en aan de omgeving.

...

Waar

Cultuur

Matronae

Maria Elshout bewandelt het oude pad en werkt met de energie van de
oude wijzen.
Op haar unieke manier en met haar speciale vermogens biedt zij
professioneel advies,
maar ook ondersteuning in helingsprocessen: fysiek, emotioneel,
mentaal, geestelijk.
Zij weet mensen tijdens individuele sessies te inspireren en te
motiveren,
maar ook tijdens een cursus, workshop of training helpt zij de
deelnemers
hun ware masterschap ontdekken en omarmen.
Spiritual counseling: daarbij werkt Maria vooral ontwikkelingsgericht
en coachend.
Tijdens een reading weet zij tot de kern door te dringen, om snel en
direct duidelijkheid te brengen in je leven en je pad,
met Rotterdamse nuchterheid en beide voeten stevig op de grond laat
zij je ontdekken
welk een krachtige, magische bron jij bezit: jouw kern, jouw
potentieel.
In haar praktijk in het hart van Rotterdam: Matronae,
maar ook op lokatie en in samenwerking met diverse organisaties
gaat zij uit van het principe dat bij *Matronae altijd wel iets voor
handen is
wat we daarvoor kunnen inzetten….
dat is wat zij noemt: practical magic... --------------
*Matronae: aanduiding van door oude germaanse en keltische stammen
vereerde moedergodinnen of goddelijke vrouwelijke wezens.

...

Waar

Welzijn

Veerkrachtige Gemeenschap

De Veerkrachtige Gemeenschap is een ruimte voor alle opvoeders en mensen die interesse hebben in het opvoedingsproces van kinderen en jongeren uit Delfshaven en Rotterdam.

Wij denken dat het opvoedingsproces een verantwoordelijkheid van de hele gemeenschap is en wij zijn overtuigd dat ouders, docenten, hulpverleners, buren en vrienden een bijdrage kunnen leveren aan een gezond opvoedingsproces van kinderen en jongeren.

Wij organiseren sociale projecten, workshops, exposities, conferenties, beurzen, burgerlijke initiatieven.In onze Stichting werken wij met onderzoekers, vormgevers en bedenkers van initiatieven, nieuwe perspectieven en innovatieve methodes die ons perspectief van het opvoedingsproces kunnen verbeteren en verrijken.Wij willen iets voor opvoeders in deze tijd betekenen, vooral voor hen die alternatieven zoeken. Wij zetten ons in voor een opvoeding die vanaf de zwangerschap, de jeugd en haar groeiproces benadert met liefde, empathie, waardering en respectDe doelgroep van onze stichting zijn: moeders, vaders, hulpverleners, scholen en (wijk) organisaties.

...

Waar

Ontmoetingsplaats

WOW-Rotterdam Werelds Oude Westen

Digitaal bewoners platform Nieuwe Westen

digitaal kennisoverdracht en ontmoeten

...

Waar

Therapeuten

Speltherapie Praktijk Gerda Vaarties

Speltherapie is een middel om kinderen van 2- 14 jaar te helpen met het oplossen van emotionele problemen, gedragsproblemen en helpt bij traumaverwerking. Denk aan boosheid, woedeaanvallen, verdriet om scheiding van ouders, verlies van iemand waar je van houdt, faalangst, gepest worden, vaak ruzie hebben, enz.

Het helpt kinderen om weer in hun eigen kracht te komen en gezond op te groeien. Speltherapie is een laagdrempelige vorm van hulpverlening. Ouders kunnen zich aanmelden voor een gratis gesprek om te kijken of dit hun kind kan helpen.

De verzekering vergoedt vaak een deel van de kosten als u aanvullend verzekerd bent. Ook bij het "Rotterdampakket" wordt speltherapie vergoed voor 7 sessies.

...

Waar

Taalles

Beter zien anders kijken

Het doel van de stichting is om mensen met de diagnose 'blijvende visuele beperking' perspectief en veerkracht te bieden in de omgang met hun handicap.

Dit wordt bereikt door onderlinge steun, uitwisseling van informatie en sociale netwerkcoaching.

Wat maakt Stichting Beter Zien Anders Kijken bijzonder:

• Beter Zien is een initiatief van de deelnemers zelf.

• Beter Zien gaat uit van lief en leed samen delen.

• Beter Zien wil de talenten van alle deelnemers bundelen en benutten.

• Bij Beter Zien werken mensen met en zonder visuele beperking samen.

• De deelnemers aan Beter Zien hebben diverse culturele achtergronden.

• De deelnemers aan Beter Zien variëren sterk in leeftijd.

...

Waar

Dansen

Stichting Dansschool Staluse Pera

In Balletschool Staluse Pera is er dans voor iedereen! De school bestaat al vele jaren. Op de prachtige locatie Heemraadssingel 235 is de school al bijna 50 jaar gehuisvest! Er zijn laagdrempelige danslessen voor alle leeftijden, dus ook ballet voor ouderen, kinderen en jongeren. Elke dinsdagmiddag en donderdagavond zijn er lessen voor 55+sers. Dat kunnen mensen zijn die het nog nooit eerder hebben gedaan of mensen die op latere leeftijd willen herstarten. Dans is altijd erg goed voor de conditie en gunstig voor de zelfredzaamheid. Ook zijn de kinderlessen op diverse niveaus en liggen er plannen om lessen voor jongeren te starten in de nabije toekomst. De balletzaal wordt ook beschikbaar gesteld voor eenmalige activiteiten zoals dansworkshops, bijeenkomsten, lezingen, filmavonden, etc. Verder zijn er naast Klassieke, Moderne en Jazzballetlessen ook andere disciplines, zoals Tango, Flamenco en Showdans.

Voor het stimuleren van activiteiten voor 55+sers, gaat de Balletschool dansgelegenheden organiseren, zoals dansmiddagen en avonden voor deze specifieke doelgroep. Deze zijn bedoeld om meer gezelligheid te genereren, nieuwe vrienden te maken, en daarmee eenzaamheid te verminderen onder deze groep aangezien dat momenteel erg sterk leeft. Er zijn niet veel locaties en gelegenheden voor deze mensen om anderen te ontmoeten. Deze zijn er meestal alleen voor jongeren en jongvolwassenen. Verder is er beneden in het gebouw de mogelijkheid om creatieve workshops te volgen. Dat kan zijn model-, en portretschilderen, tekenen en boetseren, natuur en stilleven tekenen, sieraden maken, een cursus fotografie, etc etc.

...

Waar

Therapeuten

Speltherapie Lucht

Speltherapie helpt kinderen van 3 tot 14 jaar ingrijpende gebeurtenissen of problemen een plek te geven. Spel is de taal van kinderen. Wat zij niet kunnen vertellen in woorden, laten ze vaak zien in hun spel. Zo uiten en benoemen ze gevoelens en worden belevenissen en ervaringen uitgespeeld en verwerkt. Voor meer informatie zie www.speltherapielucht.nl

...

Waar

Creatief

IDelfshaven

De filosofie van iDelfshaven is om inspirerende en stimulerende programma’s te verzorgen. Wij gebruiken hiervoor ons netwerk, bestaande uit diverse ondernemers (startende, gevestigde, jong & oud) die hun verhaal kunnen doen aan de doelgroep. iDelfshaven figureert ook als digitale ondersteuning. Wij zetten ons als organisatie ook in om bestaande initiatieven te steunen. Hierbij kunnen wij met hun programma hun publiek online bereiken. Wij doen dit door mee te denken aan creatieve digitale oplossingen.

- GK van Hogendorp | Dagprogramma met ondernemers verhalen

- ROC Mondriaan | Dagprogramma met ondernemers verhalen

...

Ontmoeten

Stichting Welzijn Delfshaven

sociale cohesie buitenruimte

...

Waar

Advies

Zorgvrijstaat Rotterdam West

"Zorgvrijstaat werkt aan zorgzame buurten; we onderzoeken wat nodig is in de wijken om meer voor elkaar te kunnen zorgen en we bieden (praktische) oplossingen voor mensen.

- 'Aanschuiven': netwerk van betaalbare buurtmaaltijden (+ maandelijkse kalenders)

- 'Dagelijkse Kost': gezonde, warme schoollunches voor kinderen van basisscholen (vooralsnog projectmatig)

- 'Het Zal Werken': vrijwillige uitvindersbrigade/klussendienst voor aanpassingen in/om woningen t.b.v. mensen die langer zelfstandig thuis blijven wonen (www.hetzalwerken.nl)

- 'Natafelen': ontmoetingen en gesprekken over (psychische) kwetsbaarheid waarbij 'het gezond zijn' voorop staat (t.b.v. bespreekbaar maken van kwetsbaarheid en het organiseren steunstructuren rondom mensen)

- 'Wijkpsychiatrie': beschikbaarheid van 'wijkpsychiater', 'wijkpsycholoog' en 'sociaal psychiatrisch verpleegkundige' in de wijk (met BuurtzorgT)

- hulpmiddelen als stroomschema's, smoelenboeken, e.a. om je weg in de hulpverlening in de wijk beter/sneller te vinden

- netwerk van spreek-/inloopuren op laagdrempelige buurtontmoetingsplekken

- tools voor het versterken van de financiële zelfredzaamheid van mensen

- sociaal-juridisch spreekuur (iedere woensdag tussen 13u en 14u bij Thuis in West, Claes de Vrieselaan 69b)

- interventies en methodieken om bewustwording onder mensen te vergroten rondom thema's als 'schulden', 'armoede', 'kwetsbaarheid', 'participatie' (i.k.v. 'vroegsignalering')

- een stevig (wijk)netwerk op straat- en stadsniveau"...

Waar

Musiceren

PoundCake Studios

Poundcake Studios is een moderne muziekstudio op het coolhaven eiland. Op de locatie staat individuele ontplooiing centraal in combinatie met de ondersteuning vanuit het jongerenwerk en muzikanten.

...

Waar

Educatie

Papiermakerij de Hoop

Papiermakerij De Hoop maakt papier op kleinschalig niveau van materiaal dat direct uit de natuur komt. Zien hoe dit proces in z'n werk gaat en nog beter: zelf papier maken uit plantaardig afval doet beseffen hoezeer wij deel uitmaken van de natuur om ons heen. De expertise wordt ingezet door de Hogescholen in Nederland op gebied van thema’s rond duurzaamheid, design, kunst en innovatie materialen.

...

Waar

Theater

Formaat Werkplaats voor Participatief Drama

Formaat zet theater en drama in als basisgereedschap en instrument voor ontmoeting, empowerment, sociale verandering en dialoog.

...

Waar

Inloop

Wijkpastoraat Rotterdam West

Het wijkpastoraat is een gemeenschap van vrijwilligers en werkers die aansluiting zoeken bij het leven van mensen in de wijken van Rotterdam West. Het motto is: De ander is mijn naaste. Ik kan de naaste worden van een ander. Het wijkpastoraat kent de volgende deelactiviteiten.

Het vrouwenproject Rosa is een ontmoetings- en activiteitenproject voor en door vrouwen uit de buurt. Activiteiten zijn: conversatieles, zangkoor, Koran lezen, collage maken en andere creatieve werkvormen. Daarnaast worden er regelmatig rommelmarkten en verwendagen voor vrouwen georganiseerd. Coordinatie van Rosa is in handen van Arja Poot.

Achter de voordeur. Deze activiteit is gericht op mensen die veel alleen zijn en zo in een isolement terecht komen. Via een netwerk van bewoners en werkers wordt met deze mensen contact gezocht en vertrouwen opgebouwd. Afhankelijk van de behoefte en mogelijkheden wordt gewerkt aan ondersteuning om een eigen netwerk op te bouwen. Contactpersoon is Jan van Diepen

Elke Kind een goede toekomst! Door aanwezig te zijn op straat en spelactiviteiten aan te bieden ontstaat er vertrouwen en kunnen kinderen hun talenten, maar ook hun zorgen inbrengen. Praktische activiteiten: spelen op het schoolplein, vakantieactiviteiten, meidengroep, koken. Contactpersoon: Monique van Donk

De gemeenschap van vrijwilligers en werkers ontmoet elkaar op verschillende momenten: de zeswekelijkse adviesraad; maandelijke aanschuifmaaltijd en vieringen. Meer informatie vindt u op de webside

...

Waar

Inloop

M.O.P. mantelzorg ontspanning positiviteit

Inloop.koffieochtend (met ontbijt) Donderdagochtend. 10.00u-13.00u

Ontspanning |Cq Bijpraten.

Ongeveer 4 keer per jaar een activiteit met de groep. B.v.Musea-Film- cursus-computerles.

Inloop mantelzorgers plus oudmantelzorgers....

Waar

Musiceren

Grounds podium

podium, bijeenkomstplek, live muziek acts

Eigenwijze, grensverleggende muziek uit alle muzikale windstreken

Van gepassioneerde latin tot ongepolijste hiphop en van sferische jazz tot intieme singer/songwriter muziek. Ook vind je in Grounds een goed café waar je dagelijks terecht kunt voor een kop koffie, een daghap, akoestische optredens en gratis WiFi.

Grounds (voorheen WMDC) werd in 2006 opgericht, veranderde 3 jaar geleden de naam WMDC in Grounds om verwarring met het verzamelgebouw dat onze zaal deelt met Codarts en de SKVR te vermijden.

...

Waar

Kunst

Studio PuRRR

Studio PuRR

Atelier & Projectruimte voor Creatieve & Culinaire Projecten

Kunst, Kostuumontwerp, Koken en Meer.

Gevestigd in Het Dijkdok bij onze partner Schiezicht

www.facebook.com/studiopurrr

www.twitter.com/studiopurrr

www.instagram.com/studiopurrr

Studio PuRRR is de uitvalsbasis voor TWC Works en House of Westenwind

...

Yoga

Yomabe Yoga Stemwerk en Massage

Yomabe werkt vanuit een holistische visie, waarbij yoga, stemwerk en massage de drie pijlers zijn waarmee gewerkt wordt. Deze holistische methodiek is wat Yomabe kenmerkt, onderscheidt en haar meerwaarde geeft.

YOMABE BIEDT EEN UITGEBREID PROGRAMMA OM JE BETER TE VOELEN IN JE LIJF

Originele yoga in kleinere groepen en privé les, ademwerk en meditatie. Stemcoaching en workshops. Holistische massage met de kwaliteit van persoonlijk aandacht en gericht werken.

VOOR VROUWEN

Yomabe biedt ook een prachtige programma voor alleen vrouwen: wekelijkse yogalessen helemaal gericht op het vrouw-zijn. Veder hormoon yoga, bekkentraining en stemwerk workshops rondom lichaamsbewustwording en stembevrijding.

25+ JAAR ERVARING CONNIE VAN DAM

Yogadocent, stemcoach, holistisch masseur en lichaamstherapeut. Connie werkt al meer dan 25 jaar met mensen.

""Het is mjn passie mensen in contact te brengen met zichzelf. Om je weer beter te voelen door middel van yoga, lichaamswerk, stemwerk en massage. Je kunt met al je vragen bij me terecht. We gaan samen aan het werk om je beter te voelen in je lijf"" - Connie

Kijk op de website www.yomabe.nl voor het leuke en wisselende programma voor iedereen!

Ik hoop je snel te ontmoeten in de Yomabe studio. Connie van Dam"...

Waar

Educatie

Het LAB Rotterdam

Kinderen, jongeren en volwassenen leren met onze apparaten en mensen om te gaan: 3D-printen, lasersnijden, LEGO Mindstorms, Arduino, en nog zo wat.

Kijk verder op onze website.

...

Waar

Educatie

BouwAkademie

"De BouwAkademie creëert een laagdrempelige werkomgeving voor mensen die al langere tijd moeite hebben in het vinden en/of behouden van een reguliere baan. Bij de BouwAkademie worden de kandidaten in teamverband gefaciliteerd en begeleid een werkritme te ontwikkelen en vast te houden. De werkzaamheden op de BouwAkademie bestaan uit diverse (de)montageklussen met een (matig) fysieke belasting en worden uitgevoerd onder begeleiding van vakmensen. Afvalmateriaal uit de bouwsector (voornamelijk hout) wordt door de kandidaten van de BouwAkademie ‘geupcycled’ naar bruikbaar bouwmateriaal of compleet nieuwe producten.Deelnemers van de BouwAkademie zullen zich beter kunnen positioneren op de arbeidsmarkt door de opgedane persoonlijke en vakkundige ervaringen en de te behalen incentive.De BouwAkademie is voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, welke gemotiveerd zijn een reguliere baan (in de bouw- en timmersector) te vinden en hun mogelijkheden daartoe verder te ontwikkelen."

...

Waar

Entertainment

Fevelina Productions

Dj van diverse muziek stylen voor bijeenkomsten,feesten, partijen en festivals,

filmen,interviewen en editten (filmopdrachten),horeca of medewerking op festivals

Facebook: Fevelina Productions of LinkedIn: Fev Eremias

...

Waar

Ontmoeten

Tuin op de Pier

Tuin op de Pier is een initiatief van buurtbewoners in het Lloydkwartier. Vrijwilligers onderhouden de moestuin, bloementuin en fruittuin. Er is een speelplaats voor kinderen met onder andere zand en water en er is een speelveld voor honden. Er is de mogelijkheid om te picknicken en relaxen. We organiseren enkele keren per jaar een activiteit voor buurtbewoners, zoals een oogstmaaltijd. Tuin op de Pier verwelkomt enthousiaste vrijwilligers, jong en oud, van heel Delfshaven die willen tuinieren of klussen. We staan open voor initiatieven van andere vrijwilligers en van professionals uit bijvoorbeeld onderwijs, welzijn en groen en bieden daar graag ruimte aan. Onze locatie (inclusief pizzaoven) kan in overleg beschikbaar gesteld worden voor bewonersbijeenkomsten, personeelsbijeenkomsten, activiteiten van scholieren etc. De Tuin is zeer geschikt voor beweegactiviteiten, het geven van informatie over gezond eten, kennis maken met verse groenten en kruiden, educatie en bezig zijn in het groen.

...

Financieel

Stichting Wijkwijzer

vrijwilligers en stagiaires helpen bewoners met alle voorkomende vragen bij brieven, formulieren, aanvragen enz.

...

Waar

Ontmoeten

De Buitenboel

Wij proberen zoveel mogelijk buiten te zijn, in de wijk en in Park1943. Daar zitten we te handwerken en nodigen u uit voor een kop koffie of thee. We maken lekkere dingen met producten van de markt op donderdagen, kom maar proeven. We ruimen met elkaar de rommel op, wat ons een goed gevoel geeft. We genieten van de stadsnatuur, kweken plantjes in het voorjaar voor geveltuintjes, balkons en bloemperken. We zorgen voor gezelligheid, iedereen is welkom en er is altijd wel wat te doen. Als het echt slecht weer is dan zitten we binnen bij de Taandersstraat maar het tuinhekje is altijd open.

...

Waar

Inloop

WMO Radar Huis van de Wijk Post West

Het faciliteren van activiteiten voor en door bewoners en het ter beschikking stellen van ruimtes.

...

Waar

Inloop

Stichting Sociaal Cultureel Centrum

Huiswerkbegeleiding, bijles, NT2, sociale activiteiten, culturele activiteiten.

...

Waar

Advies

Stichting Abou Rakrak

1. Participatie van (sommige) wijkbewoners uit de Gebied Delfshaven, zoals Vrouwen, ouderen, mannen moeders en vaders, ouderenbetrokkenheid.

2. Begeleiding van jeugd, zoals huiswerkbegeleiding, taal en cultuur, meedoen en meegaan met de samenleving.

3. kleinschalige spreekuur draaien, doorverwijzen naar de (juiste) instanties.

4. het bevorderen van integratie, doormiddel van het stimuleren om de Nederlandse taal als eerste taal te hanteren in je communicatie. en Nederlands taal te leren.

5. Analfabeten helpen met schrijven en lezen van zowel Nederlands als een 2e taal (vader/moedertaal)"

Gezinnen kunnen ook bij ons terecht met hun vragen....

Waar

Educatie

WijkLeerbedrijf Delfshaven

Het WijkLeerbedrijf Delfshaven is opgericht om hulp aan mensen in de wijk te bieden. Het idee is heel simpel. Studenten van ROC Albeda College willen praktische ervaring opdoen in de vorm stage, die aansluit bij hun Mbo-opleiding Zorg en Welzijn. Onder begeleiding van coordinatoren zijn zij de mensen uit de wijk graag van dienst bij alle mogelijke activiteiten thuis of in de wijk.

WijkLeerbedrijf Delfshaven biedt de bewoners van deze wijk een helpende hand. Het WijkLeerbedrijf is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken, van jong tot oud. U heeft geen indicatie voor thuiszorg nodig, het is informele hulp, vaak werken we wel aanvullend aan de thuiszorg.

Wat kunnen wij voor u doen? Uw hulpvraag wordt besproken met de coordinator. U kunt hierbij denken aan lichte huishoudelijke werkzaamheden, zoals afwassen, opruimen, wassen en strijken. Hulp bij het eten en drinken maar ook meegaan naar de dokter of een bijeenkomst in het buurthuis. Boodscahppen doen, de krant voorlezen of een formulier invullen. En niet te vergeten gewoon een wandeling en een praatje maken. Kortom al de dingen die het leven makkelijker maken.

Hoe meldt u zich aan? Wilt u meer weten? Neem dan contact op met de coordinatoren. Zij bespreken graag met u wat de stagiaires voor u kunnen betekenen. Telefoonnummer 06-41172485, e-mailadres delfshaven@wijkleerbedrijf.nl

...

Waar

Verhuur

IKapitein sloep verhuur

Wij bieden onze sloepen te huur aan. Mensen kunnen een arrangement nemen van cafe soif, waar ze ook instappen. Waar wij op gaan willen focussen op sociaal gebied, is het delen van de verhalen van delfshaven, de bewoners, ondernemers en de buurt zelf.

...

Waar

Coaching

Stichting Sao Pedro Tocht

Organiseren veel in de wijk zoals projecten en evenementen om de bewoners dichter bij elkaar te brengen. Wij helpen mensen ook door naar andere instanties, geven advies en ondersteunt ze waar nodig is.

...

Waar

Coaching

Vrouwen in de lift

In 3 stappen naar meer zelfstandigheid

 • vind je het belangrijk om je eigen geld gaan verdienen?
 • zoek je daarom een baan of wil je een eigen bedrijf beginnen?
 • wil je graag begeleiding en inspiratie bij je zoektocht?
 • en ben je bereid om te investeren in jezelf?

Kortom: zoek jij een betaalde baan, maar weet je niet goed hoe je dat precies aan moet pakken? Het team van Vrouwen in de Lift bestaat uit deskundige loopbaancoaches. Wij bieden jou:

 • een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek
 • hulp bij het opstellen van je cv en je LinkedIn-profiel
 • een persoonlijk stappenplan
 • individuele loopbaanbegeleiding, workshops en trainingen
 • netwerkbijeenkomsten, ook met mogelijke werkgevers
...

Waar

Advies

De Rotterdamse Ploeg

De Rotterdamse Ploeg is een nieuw netwerk van zelfstandig werkende adviseurs voor non-profit organisaties.Elk van de ploeggenoten werkt voor goede doelen en sociale, maatschappelijke of culturele organisaties.Wij bieden advies op maat aan organisaties en zijn voor fondsen en andere partijen een gids in Rotterdam.

...

Waar

Inloop

WMO Radar Huis van de Wijk VEC-Pier 80

Activiteiten voor vrouwen

...

Waar

Taalonderwijs

IBS. Al-Ghazalischool

Wij zijn een islamitische basisschool, waar de Nederlandse taal hoog in het vaandel staat. Wij geven de kinderen onderwijs in het Nederlands, met behoud van eigen identiteit. Verjaardagen ed. worden niet gevierd, maar er wordt wel een doe'a voor een lang en gezond leven gedaan. Kinderen mogen alleen, als zij dit willen, op vrijdag iets gezonds trakteren. De feestdagen zoals ied oel fitr en ied oel adha vieren we gezamenlijk. Onze kinderen komen als volwaardige wereldburgers van school. Omdat we een lekker fit school zijn krijgen onze leerlingen drie maal per week beweging onderwijs.

...

Waar

Leefstijl coaches

Mind You

Stil te worden en je open te stellen voor wat zich Hier en Nu aandient.

Gevoelens in je lichaam op te merken en ruimte te creëren zodat spanningen zachter worden en oplossen. Je grenzen te respecteren, en je zelfvertrouwen te vergroten door middel van:• Begeleide aandachtsoefeningen• Eenvoudige bewegingsoefeningen • Theorie over de omgang met stress• Individuele aanwijzingen• Uitwisselen van ervaringen in een groep

Geleidelijk word je je bewust van automatische reactiepatronen, en leer je jezelf in de dagelijks praktijk bij te sturen en bewuste keuzes te maken. Je geeft dan zelf richting aan je leven.

...

Waar

Peutercentra

Kindercentrum Prinses Amalia

Voel je thuis bij Amalia! Kindercentrum Prinses Amalia biedt op vijf locaties in Delfshaven, opvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. De kinderen zijn ook tijdens vakanties welkom, bovendien kunnen ouders op aanvraag een dag extra reserveren of een dag omruilen. Het kindercentrum biedt ook plusopvang en kinderopvang op sociaal medische indicatie in kleinere groepen met extra structuur. De peutergroepen werken met Ben ik in Beeld, PUK en Opbrengst Gericht Werken voor de voorschoolse educatie. Kinderen met een doelgroepindicatie van het Centrum voor Jeugd en Gezin kunnen in onze peutergroepen geplaatst worden. Kindercentrum Prinses Amalia is open van 6.30 tot 19.00 uur en biedt opvang aan 300 kinderen van uiteenlopende culturen. SAMEN IN DE WIJK!

...

Waar

Taaltrainingen

Alsare ontwikkeling en advies

Alsare ontwikkeling en advies houdt zich bezig met de ontwikkeling van talenten en kwaliteiten van zowel personen als organisaties in de meest brede zin van het woord. Scholing, training, coaching en advisering zijn hiertoe de voornaamste activiteiten. Elke dag weer opnieuw kun je, als je daar oog voor hebt, zien dat er ongelofelijk veel talent in Nederland aanwezig is. Dit talent moet vaak door de persoon zelf (opnieuw) ontdekt worden. Alsare ontwikkeling en advies biedt de gelegenheid, het klimaat, de instrumenten en de omgeving om dit mogelijk te maken.

...

Waar

Kerken

Geloven in Spangen

We bieden een brede range van samenbindende activiteiten of activiteiten van voor alle doelgroepen (kinderen, jongeren, gezinnen en ouderen) op het gebied van armoedebestrijding, gezondheid, welzijn en ontmoeting. Omdat we geloven in de kracht van de wijk willen we van onderop werken met de kracht van de bewoners.

...

Waar

Fysiotherapeuten

Kinderfysiotherapie Schiedam locatie Franselaan

Wij zien kinderen van 0 tot en met 17 jaar met allerlei problematiek (o.a. zuigelingen met een voorkeurshouding of afplatting, fijn- en grofmotorische problemen, pijnklachten, problemen in de sensorische ontwikkeling, plas- en poepproblemen, aandoeningen al dan niet aangeboren; kijk maar eens op onze website!)

Wij zijn een kinderfysiotherapie praktijk uit Schiedam. Omdat er kinderfysiotherapie in de wijk aanwezig is én omdat wij merken dat het niet voor iedereen haalbaar is om naar de hoofdlokatie (Rubensplein 3c in Schiedam), hebben wij per 1 januari onze deuren geopend op de Franselaan.

...

Waar

Advies

Firma Delfshaven

Firma Delfshaven bestaat uit zelfstandige ondernemers 'met hart voor Delfshaven' die zich verenigd hebben in een actieve coöperatie. Wij, de ondernemers van de Firma, stimuleren elkaar bij onze individuele ondernemingen en werken samen in bestaande en nieuwe opdrachten. Daarnaast organiseren wij netwerkbijeenkomsten en kennisevents.

...

Waar

Tekstschrijvers

NeemS

Marc van Naamen | Schrijver | Eindredacteur | Interviewer | Fotograaf | Contentadviseur | NeemS.nl | Tw: @NeemS010 | Fb: @NeemS.nl

...

Inloop

WMO Radar Huis vd wijk De put

Steekwoorden voor het huis van de wijk:

Ontmoetingsplek voor iedereen.

Spil in de wijk.

Gastvrijheid centraal, medeverantwoordelijkheid.

Aantrekken van (jonge) ondernemers

...

Waar

Taalles

Stichting Hoedje van Papier

Wij zijn ervan overtuigd dat er in ieder mens talenten schuilen die nog tot bloei moeten komen en benut kunnen worden. Maar dan moet je die talenten wel zelf zien! Het ontdekken en ontplooien van deze talenten is namelijk niet voor iedereen even makkelijk. Hier biedt Hoedje van Papier de helpende hand. Met onze projecten geven we de kwetsbare groepen in onze samenleving een duwtje in de rug, zodat ook zij zichzelf kunnen ontwikkelen; zodat ook zij zo optimaal mogelijk kunnen participeren in de maatschappij. Kinderen en jongeren in achterstandswijken, nieuwe Nederlanders die de taal willen leren, senioren die zichzelf willen ontwikkelen, mensen met een beperking die persoonlijk willen groeien. Al deze mensen en nog vele anderen ondersteunen we om te transformeren van kwetsbaar naar daadkrachtig." "De taalprojecten van Hoedje van Papier worden ingezet op drie gebieden: ze stimuleren de taalontwikkeling, bevorderen de taalbeheersing en pakken laaggeletterdheid aan.

Onder de noemer Tools vallen de projecten waar deelnemers praktische en sociale vaardigheden aanleren die ervoor zorgen dat ze zelf meer kunnen ondernemen in hun leven en waardoor hun wereld wordt vergroot. Denk aan hulp bij administratie en het schrijven van lastige brieven, computercursussen of huiswerkbegeleiding en bijlessen op school.

Mensen die hun eigen talenten nog niet zien of niet durven ontplooien, helpen we dus graag door het aanbieden van creatieve workshops. Zo geven we workshops aan zowel kinderen en jongeren als ouderen, aan mensen met een beperking en aan nieuwe Nederlanders. Denk aan workshops op het gebied van film, radio, journalistiek, verhalen schrijven en theater, maar ook aan activiteiten die de betrokkenheid van kinderen en jongeren bevorderen zoals een kinderraad, een jongerenraad of talkshow voor jongeren.

Hoedje van Papier voert naast haar eigen vaste aanbod regelmatig activiteiten op maat uit. Dit zijn projecten die we samen met opdrachtgevers bedenken en vormgeven. Het maatwerk bieden we aan op de gebieden waarin wij onszelf inmiddels goed bewezen hebben: Taal, Tools en Talenten."...

Waar

Ontspanning

Sportbureau Tino

Sportevenementen, bootcamp, individuele sportbegeleiding, groepslessen, sportles aan peuters, kinderen met een beperking, jongeren, volwassenen, ouderen, hulpbehoevende groepen of individuen

...

Waar

Fitness

Staal & Kracht

De ruigste gym van Rotterdam Coolhaven, waar trainen anders is dan anders!

Een stoere no nonsense sportschool met ballen!

...

Waar

Welzijn

Thuis Op Straat

TOS werkt al 20 jaar aan een prettig en veilig leef- en speelklimaat in de wijken. Daarvoor organiseert TOS activiteiten voor de jeugd en betrekt daar actief buurtbewoners bij. Samenwerking met andere organisaties in de wijk is bij TOS het vaste uitgangspunt.

In 1996 ging Thuis Op Straat (TOS) van start in de Rotterdamse wijken Hillesluis en het Nieuwe Westen. Daarna volgden meer wijken in Rotterdam en meer steden. In de beginfase werd het TOS-werk vooral uitgevoerd door ID-medewerkers. Nu bestaan de teams uit een aantal vaste medewerkers met daarnaast een grote inzet van vrijwilligers, stagiairs en jongeren met een bijbaan.De basis van TOS is overal gelijk, maar de uitwerking wordt afgestemd op de wijk en kan daardoor verschillen. Dagelijks organiseert TOS activiteiten voor de jeugd van 4 tot en met 23 jaar. Daarbij gaat het om spel- en speelplezier met regels en aandacht voor iedereen. De activiteiten zijn niet alleen leuk, maar ook leerzaam en dragen bij aan de sociaal-emotionele, motorische en cognitieve ontwikkeling van de kinderen, tieners en jongeren.Tijdens de activiteiten letten de TOS-medewerkers op wat er goed gaat en wat aandacht verdient. Deze signalen worden structureel verwerkt in het logboek. Waar nodig worden signalen over schoon, heel, veilig, groepsgedrag en informatie over individuen doorgespeeld naar de relevante wijkpartners en organisaties.

TOS vanaf 2017Vanaf 1 januari 2017 vormen de stichting TOS Centraal, TOS Delfshaven en TOS Charlois samen één collectief . De drie stichtingen bundelen de krachten in een nieuwe organisatie die, kort en krachtig, Thuis Op Straat gaat heten.De Rotterdamse TOS praktijken in Delfshaven, Noord, Centrum, Feijenoord, Charlois en Zuiderpark (Sportplaza) vallen, samen met de Jongeren Bijdrage Regeling onder de nieuwe stichting. De stichting TOS Leiden blijft vooralsnog een aparte stichting.Door de krachten te bundelen ontstaat een nieuwe, krachtige en slagvaardige organisatie, die voorbereid is op de toekomst. Samen blijven we ons inzetten voor het kansrijk, veilig en gezond opgroeien van kinderen, tieners en jongeren. Of zoals de missie van de nieuwe organisatie luidt:‘TOS helpt jeugdigen opgroeien tot aanspreekbare, weerbare en zelfredzame burgers, die een volwaardige plaats in de samenleving innemen. TOS gaat uit van de eigen kracht van jeugdigen en stelt hen in staat hun talenten en mogelijkheden te ontdekken, te ontwikkelen en in te zetten voor zichzelf of voor anderen.’

...

Waar

Advies

Altaïr begeleiding

Wij werken in de Pupillenbuurt aan de algehele ontwikkeling van de kwetsbare inwoners. Wij begeleiden, activeren en ondersteunen mensen op sociaal-emotioneel gebied die vast zijn gelopen in hun levens.

...

Waar

Inloop

Studio Delfshaven

Wijkcommunicatie

Ontmoeting

Inloop/vragen

Werkplekken voor ondernemers

Ruimte voor initiatieven

...

Waar

Stichtingen

Stichting Rijnmond Multicultureel Centrum

Stichting Rijnmond Multicultureel Centrum (St. Rmc) is een vrijwilligers organisatie die gevestigd is in Rotterdam. De activiteiten van St. Rmc is openbaar en toegankelijk voor iedereen uit Rotterdam, De activiteiten zijn vooral gericht voor de mensen uit de wijk Bospolder en Tussendijken waar de mensen onder de armoedegrens leven. Enkele voorbeelden van de activiteiten van St. Rmc zijn:

- Huiswerkbegeleiding geven aan jongeren (zaterdag en zondag)

- Geven van voorlichting over onderwijs en ouderbetrokkenheid

- Geven van voorlichting over gezondheid (onder andere tandzorg)

- Sport voor vrouwen (1x per week)

- Bijna maandelijks organiseren van een activiteit waarbij de buurtbewoners bij elkaar komen

- Folklore lessen voor jongeren

St. Rmc wil in na de zomervakantie (2017) zich inzetten voor "eenzaamheid onder ouderen" in Delfshaven

...

Waar

Advies

Stichting Azágua Associação Cultural

Met het project Centro de Atendimento & Orientação (CA&O) betekent letterlijk ‘Centrum voor spreekuren en oriëntatie’ bereiken wij een doelgroep die niet zo snel uit zichzelf hulp vraagt waardoor ze bij problemen te lang ermee blijven rondlopen, ze nauwelijks zichtbaar zijn voor de reguliere hulpverleningsinstanties en dus moeilijk bereikbaar zijn. Doordat wij al een vertrouwensrelatie met de doelgroep hebben, weten ze ons wel te vinden en kunnen wij ze dus tijdig doorverwijzen naar de juiste instanties.

Daarnaast biedt het CA&O op een laagdrempelige manier ondersteuning aan bewoners/mensen/cliënten/deelnemers die zelf hun problemen niet (meer) kunnen oplossen en/of overzien. Het gaat hier om psycho-sociale en/of praktische problemen, dit zijn vaak complexe, traumatische en/of ingrijpende problemen op een gebieden.

...

Waar

Ontmoetingsplaats

Maak-Rotterdam

"koffiebar, huisgebakken taarten, lunch, werken, terrastuin, ontmoetingsplek, gezellige winkel met kraamkadootjes, planten. Wij werken graag samen aan leuke initiatieven en doen ons best voor een positieve bijdrage aan de wijk."

...

Waar

Ontmoetingsplaats

Thuis in West

Thuis in West is een buurthuis wat dagelijks open is voor alle leeftijden. Buurtbewoners ontmoeten elkaar bij ons en ontwikkelen zich. Teams van vrijwilligers leiden onze activiteiten, zoals: koffiemorgens, buurtmaaltijden, gespreksgroepen, meidenclubs, jongensclub, speelcafé, inloopspreekuur, juridische hulp, zomerweek, aanbelacties, huiswerkbegeleiding, computerles, naailes, spelletjesavond etc.

...

Waar

Recreatie bedrijven

Recreatiecentrum Oostervant

"Gelegen in het hart van Rotterdam, waar meer dan 170 verschillende nationaliteiten samen komen, ligt Recreatiecentrum Oostervant. In deze multifunctionele accommodatie staan beweging, ontspanning, ontmoeting en lachen centraal.

Er zijn meer dan 30 verschillende activiteiten. Voor jong tot oud. Sport, spel, eten en drinken. Waterpret, dans, een cursus of gewoon voor de gezelligheid. Er is hier altijd wel iets te beleven!

Maak kennis met onze 7 werelden… •Smulwereld •Kenniswereld •Relaxwereld •Sportwereld •Waterwereld •Danswereld •Spelwereld"...

Waar

Kledingwinkels

Stichting Kledingbank Rotterdam

Op basis van verwijzing door ruim 100 uiteenlopende zorg- en dienstverlenende organisaties, professionals en gemeentelijke instellingen ontvangen mensen die het (even) moeilijk hebben gratis goede gebruikte kleding en schoenen.

De Kledingbank ontvangt haar voorraad van burgers en bedrijven die ruimhartig doneren. Zowel verwijzers als donateurs weten de Kledingbank via informatie op de website uitstekend te bereiken: http://www.kledingbank-rotterdam.nl/

De activiteiten van de Kledingbank worden uitgevoerd door een team van vrijwilligers. Een belangrijke secundaire doelstelling daarbij is een bijdrage te leveren aan het milieuvraagstuk.

...

Waar

Speelgoedwinkels

Speel-o-theek Ali Baba

Binnen de speel-o-theek richten wij ons – naast het verhuren van leuk en leerzaam speelgoed - op verschillende dingen. Zo brengen wij ouders in contact met andere ouders en deskundigen. Daarnaast zetten we ouders in hun kracht door middel van verschillende cursussen en themabijeenkomsten, zoals een cursus ‘Peuter in Zicht’, ‘Ouders in Actie’ of een themabijeenkomst ‘Spelen is Leren’. Ook stimuleren wij de interactie tussen ouder en kind (0-6 jaar) door leuke en leerzame activiteiten aan te bieden die zich richten op ouderbetrokkenheid en de ontwikkeling van het kind. Hierbij bereiden we de kinderen voor op de peuter- en/of basisschool.

"Boeken leen je bij de bibliotheek. Speelgoed leen je
bij de speel-o-theek. In de speel-o-theek kunt u voor weinig geld leuk, stevig
en leerzaam speelgoed lenen voor kinderen van 0 tot 6 jaar. U mag het speelgoed
2 weken lenen. Neem uw kind(eren) zeker mee; zij kunnen er lekker spelen of
meedoen aan een activiteit. Advies nodig over speelgoed of over opvoeden? De
medewerkers van de speel-o-theek beantwoorden graag uw vragen. U kunt er ook
andere ouders ontmoeten. Of neem zelf een bekende mee! Speel-o-theek Ali Baba
is iedere woensdagmiddag geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

...

Waar

Inloop

Stichting Casa Tiberias

Casa Tiberias is een organisatie van en voor Portugeessprekenden in Rotterdam. Het is een plek waar jong en oud, mannen en vrouwen, elkaar kunnen ontmoeten, ondersteunen, ervaringen kunnen delen en zichelf kunnen ontwikkelen.

Casa Tiberias organiseert sociaal-culturele en educatieve activiteiten. Alle activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers.

U bent bij Casa Tiberias welkom voor

 • ontmoeting- en gezondheidsactiviteiten
 • vragen over uw administratie
 • conversatieles in de Nederlandse taal
 • alfabetisering in het Portugees
 • computerlesl

Er zijn mogelijkheden om nieuwe activiteiten op te starten als zij passen binnen de doelstellingen van Casa Tiberias. Neem hiervoor contact op met de coordinator.

...

Waar

Adviesbureaus

ERA Contour

ERA Contour creëert ruimte. Samen met onze klanten bedenken en maken wij buurten en wijken. We zitten aan tafel met gemeenten, corporaties, consumenten, beleggers en andere ontwikkelaars om plekken te maken waar mensen gelukkig en veilig leven. Of het nu gaat om door ons ontwikkelde projecten of projecten voor derden: wij werken nooit alleen, samenwerken is onze kracht!

...

Meedoen

Stichting BroodNodig

BroodNodig voert campagne in Rotterdam om broodverspilling tegen te gaan! Dit doen we door aandacht te geven aan broodverspilling, recepten met oud brood te delen en oud oneetbaar brood op te vangen in de Broodbakken. Van dit oude brood maken wij vervolgens Biogas! Oud brood is geen afval! Kijk op onze website om te ontdekken waar er bij jou in de buurt broodbakken staan.

In Delfshaven staan 23 broodbakken verspreid door de wijken, over heel Rotterdam staan ruim 60 broodbakken!

...

Waar

Thuiszorg

Zonder Zorgen Zelfstandig

Het aanbod van ZZZelf is het bieden van betrouwbare en
flexibele ondersteuning en begeleiding van zelfstandig thuiswonende ouderen en
anderen met een hulpvraag. Dit kan zijn: helpen met boodschappen doen, koken,
een praatje, samen wandelen of andere activiteiten doen, huishoudelijke
ondersteuning, persoonlijke verzorging, administratieve taken, leren omgaan met
de computer, helpen in de tuin etc etc. Eigenlijk alle taken die het leven van
de hulpvrager en de mantelzorger een stukje aangenamer maken, waarbij ZZZelf
het aanspreekpunt blijft en zorgt dat continuïteit gewaarborgd is.

...

Waar

Netwerken

Buurtcirkel Delfshaven Pameijer

Buurtcirkel Delfshaven staat open voor mensen die niet alleen willen zijn maar graag dingen samen willen doen. Iedereen zet zijn eigen talenten en vaardigheden in om zijn mede buurtcirkelgenoten te kunnen helpen. Ook word er met elkaar leuke dingen gepland en help je elkaar in het dagelijks leven.

Een Buurtcirkel is een groep van 9 tot 12 mensen die bij elkaar in de buurt wonen. De Buurtcirkel brengt mensen met elkaar in contact en met zijn omgeving, zodat je elkaar weet te vinden en iets voor elkaar kan betekenen.

...

Waar

Ontmoetingsplaats

Singeldingen

Singeldingen is op initiatief van Karen Hammink, Eireen Schreurs en Judith Pouwelse in de zomer van 2008 gestart als ontspannen ontmoetingsplek langs de Heemraadssingel.

De eerste twee seizoenen gebeurde dit met een mobiele kiosk die elke ochtend en avond naar en van de plek werd gereden. Aan het eind van het tweede seizoen werd de vaste kiosk in gebruik genomen naar ontwerp van SUB office. Kamperen bleef het nog steeds, want stroom kwam ‘uit de boom’ en water werd in jerrycans aangevoerd. Dankzij de deelgemeente heeft Singeldingen vanaf het vierde seizoen, 2012, eigen stroom, water en afvoer.

(Financiële) steun Singeldingen wordt mogelijk gemaakt doordat veel buurtbewoners zich vrijwillig inzetten, door financiële bijdragen van de deelgemeente en verschillende fondsen en door bijdragen in natura. Singeldingen groeit en kan elke steun gebruiken.

Singeldingen in de prijzen In 2010 was Singeldingen ‘opvaller’ bij de Rotterdamse Vrijwilligersprijs: “De jury is vooral te spreken over de mate waarin dit een project is voor en door de buurt; deelnemers worden vaak vrijwilligers. Het vergroot de saamhorigheid in deze diverse en gemengde omgeving en dat verbetert de leefbaarheid aanzienlijk.”

Daarnaast is de kiosk genomineerd voor de Urban Intervention Award (Berlijn), de Urban Inform Competition (Zurich) en de Rotterdamse Architectuurprijs 2011. In 2013 was Singeldingen het populairste buurtinitiatief van Rotterdam in de race naar de Kroonappels van het Oranjefonds.

Singeldingen heeft veel enthousiasme teweeg gebracht en doet dat gelukkig nog steeds. We duiken regelmatig op als voorbeeld van een geslaagd buurtinitiatief.

Je kunt Singeldingen bijvoorbeeld zien bij Nederland wordt Anders en bij De Energieke Stad

...

Waar

Coaching

VluchtelingenWerk Zuid-West

Door de komst van meer vluchtelingen naar Nederland zijn goede
begeleiding en snelle integratie belangrijker dan ooit. Diverse
projecten en duizenden vrijwilligers van VluchtelingenWerk ondersteunen
vluchtelingen bij het vinden van een plek in onze samenleving. Van het
leren van de taal tot het vinden van werk.

Wanneer vluchtelingen naar hun eigen woning verhuizen, komt er
ontzettend veel regelwerk op hen af. Ook moeten ze een
inburgeringscursus regelen en op zoek naar werk. Maatschappelijke
begeleiders van vluchtelingen helpen hen bij alles wat hun integratie in
de samenleving bevordert.

Alles begint met taal. Je netwerk uitbreiden, een studie volgen of een
baan vinden: het kan pas wanneer je de taal spreekt én begrijpt.
Vrijwilligers van VluchtelingenWerk door het hele land zetten zich in om
vluchtelingen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de
Nederlandse taal. Daarnaast is VluchtelingenWerk betrokken bij de
ontwikkeling en uitvoering van diverse taal-gerelateerde projecten.

Een eigen inkomen maakt je onafhankelijk, je voelt je nuttig en
gewaardeerd. Dat geldt ook voor vluchtelingen. Zij willen niets liever
dan aan de slag gaan. Toch is het voor hen vaak lastig om aan werk te
komen. Wij helpen hen bij het vinden van een passende baan.

...

Waar

Inloop

Buuf en Co Pameijer

Bij Buuf en Co zorgen we voor een warm ontvangst en voor een veilige thuishaven in de Wijk. Bij ons kan je terecht voor alle vragen zoals over de zorg, werk, financiën etc. Daarnaast hebben we verschillende werkprojecten en bieden we interessante activiteiten en cursussen.

...

Waar

Scholen

Bouwkeet

De makerspace van Bospolder-Tussendijken is een openbare werkplaats voor iedereen uit de buurt, maar vooral voor jongeren van 10 tot 15 jaar. Er zijn verschillende ruimtes met verschillende machines. Hypermoderne 3D-printers en digitaal gestuurde lasersnijders, maar ook ambachtelijke, traditionele apparaten om hout en metaal te bewerken. Aan het werk zijn een klein technisch team, een groepje vrijwilligers, maar vooral heel veel buurtbewoners van 10 tot 110. Als buurtbewoner kan je deelnemen aan wekelijkse programma’s als ‘verdien een fiets’, samen klussen aan een sloophouten terrastafel of je eigen kleding ontwerpen.

...

Waar

Activiteitencentrum

Cirkel-shop

Cirkel is een kleinschalig burgerinitiatief dat bewustzijn wil helpen groeien en verspreiden binnen de samenleving, de stad, de buurt.

we streven ernaar ons denken uit te dagen en te beïnvloeden via verschillende disciplines zoals: filosofie, kunst, geschiedenis, sociologie of welzijn.

Wij organiseren workshops, tentoonstellingen, filosofie avonden, inspiratie avonden,

shiatsu elke maandag, en een sewing club elke dinsdag."

...

Waar

Welzijn

Speel-o-theek Katrijn

Boeken leen je bij de bibliotheek. Speelgoed leen je bij de speel-o-theek.

In de speel-o-theek kunt u voor weinig geld leuk, stevig en leerzaam speelgoed lenen voor kinderen van 0 tot 6 jaar. U mag het speelgoed 2 weken lenen. Neem uw kind(eren) zeker mee; zij kunnen er lekker spelen of meedoen aan een activiteit. Advies nodig over speelgoed of over opvoeden? De medewerkers van de speel-o-theek beantwoorden graag uw vragen. U kunt er ook andere ouders ontmoeten. Of neem zelf een bekende mee! Speel-o-theek Katrijn is iedere woensdagmiddag geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

In de speel-o-theek vinden ook bijeenkomsten van de Ukkiegroep plaats. In de Ukkiegroep kan uw kind (0-2 jaar) samen met zijn papa of mama en met andere kinderen spelen. Het is een kindvriendelijke omgeving waar allerlei speelgoed aanwezig is. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd. In de Ukkiegroep ontmoet u andere ouders om te praten over het opgroeien en opvoeden van uw kind. De Ukkiegroep is op dinsdag, woensdag en donderdagochtend van 09.00 tot 11.00 uur. Inschrijving hiervoor is verplicht. Wees er snel bij, want vol is vol!

...

Waar

Kerken

De Brandaris

Wij zijn 'De Brandaris', een evangelische gemeente die Jezus wil navolgen in wie we zijn en wat we doen. We delen ons leven en ons geloof, zetten ons in voor de vrede van de stad en volgen Jezus na met vallen en opstaan in het leven van alledag.

Door de week organiseren we een Inloop (creatieve activiteiten, koffie en gezelligheid), Papierpunt (hulp bij het invullen van formulieren, lezen van brieven, etc), taalles, een Maaltijd & Meer (een warme hap met een kort verhaal uit de Bijbel vooraf) en een gesprekskring rondom de bijbel. Als u het leuk vindt om andere mensen te ontmoeten, gezellig bezig te zijn of even tot rust te komen met een bakje koffie of thee bent u van harte welkom.

Op zondag hebben we om 10uur een samenkomst. Hier vieren we met muziek, een preek (verhaal) en gebed ons geloof in Jezus. Na de dienst is er de mogelijkheid om gezellig een bakje koffie te drinken.

...

Waar

Welzijn

Speel-o-theek Klein Duimpje

Boeken leen je bij de bibliotheek. Speelgoed leen je bij de speel-o-theek.

In de speel-o-theek kunt u voor weinig geld leuk, stevig en leerzaam speelgoed lenen voor kinderen van 0 tot 6 jaar. U mag het speelgoed 2 weken lenen. Neem uw kind(eren) zeker mee; zij kunnen er lekker spelen of meedoen aan een activiteit. Advies nodig over speelgoed of over opvoeden? De medewerkers van de speel-o-theek beantwoorden graag uw vragen. U kunt er ook andere ouders ontmoeten. Of neem zelf een bekende mee! Speel-o-theek Klein Duimpje is iedere woensdagmiddag geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

In de speel-o-theek vinden ook bijeenkomsten van de Ukkiegroep plaats. In de Ukkiegroep kan uw kind (0-2 jaar) samen met zijn papa of mama en met andere kinderen spelen. Het is een kindvriendelijke omgeving waar allerlei speelgoed aanwezig is. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd. In de Ukkiegroep ontmoet u andere ouders om te praten over het opgroeien en opvoeden van uw kind. De Ukkiegroep is iedere dinsdag en woensdag van 09.00 tot 11.00 uur. Inschrijving hiervoor is verplicht. Helaas zitten wij momenteel vol, maar indien u interesse heeft plaatsen wij u graag op de wachtlijst!

Zo bieden wij ook nog vele andere diensten aan. Een
voorbeeld hiervan is Ouders in Actie. Een Ouder in Actie is een enthousiaste
ouder die graag met andere ouders praat over de dagelijkse opvoeding van
kinderen. Na vier trainingsbijeenkomsten krijgt een Ouder in Actie een
officieel certificaat van het CJG en kan die zelf trainingsbijeenkomsten gaan geven.Voor meer informatie kunt u langskomen of bellen op 06 51
748 309.

...

Waar

Muziekopleidingen

De Fighter podium INTORNO en Rotterdams Jongenskoor

De Fighter is een openluchtpodium voor muziektheater. Het is de repetitieplaats voor het Rotterdams Jongenskoor en er worden muzikale activiteiten met kinderen georganiseerd. De Fighter is ook een werkplaats (klusplaats) voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Doel is om het schip meer bekendheid te geven en om het voor meerdere doeleinden te laten gebruiken.

...

Waar

Welzijn

Motto - Delfshaven

Motto staat voor: Meelevende Ondersteuning Ten behoeve van Thuiswonende Ouderen. Persoonlijke aandacht en een luisterend oor voor ouderen die behoefte hebben aan een goed gesprek.

In de dienstverlening van Motto draait het om de mens met zijn vragen, zijn vreugde en zijn verdriet. Met die insteek gaan getrainde vrijwilligers van Motto als gesprekspartner op bezoek bij ouderen. Zij komen geregeld langs en bieden een klankbord, een luisterend oor, dagen uit tot een goed gesprek en stellen vragen die op weg helpen. Een betrouwbare en - op den duur - vertrouwde gesprekspartner. Als oudere bent u de moeite waard en ervaart u zo een steuntje in de rug, krijgt vertrouwen, inzicht en antwoorden op voor u belangrijke levensvragen. Motto brengt mensen bij elkaar die op eenvoudige wijze veel voor elkaar kunnen betekenen, ongeacht geloofsovertuiging of culturele achtergrond. Motto is een project van Samen 010 en draait al meerdere jaren in de wijken IJsselmonde, Prins Alexander en Hillegersberg-Schiebroek. En sinds mei 2016 in Delfshaven.

...

Waar

Sportverenigingen

Sportclub martial arts Rotterdam

"Martial Arts Rotterdam is opgericht in 1996 en is een bloeiende sportclub met leden uit Delfshaven en omstreken

De sportclub draagt bij aan het oplossen van deze maatschappelijke problematiek doordat de sport wordt gebruikt als middel voor een positieve persoonlijke ontwikkeling.

De sportclub wordt 100% geleid door vrijwilligers en is (inter)nationaal erkend (NOC-NSF, TBN, WTF). "

...

Waar

Ontmoeten

Parkraad 1943

De Parkraad bestaat uit een kleine groep bewoners die allen een groot uniek netwerk hebben in de Delfshaven. Onze droom is dat de Parkraad zo goed gaat werken dat de Parkraad samen met de gemeente beslissingen neemt over het Park. Hoe gaan we onze tijd, energie en beschikbare budgetten het beste inzetten om het park te verbeteren? Welke acties gaan we de komende maand doen? Elke maand benoemt de Parkraad acties en gaan we in samenwerking met gemeente en professionals aan de slag. Concrete acties rondom Park 1943

...

Sportverenigingen

Playfit

PlayFit is een sport en beweeg organisatie die gespecialiseerd is in
het ontwikkelen en uitvoeren van programma's waar in de wijk behoefte
naar is.

...

Waar

Muziekopleidingen

Showband Oud-Mathenesse

Jeugd muziekles geven optredens verzorgen zowel in de wijk als daar buiten

...

Waar

Opleidingen

UitJezelf

UitJezelf is een organisatie sterk in educatie en maatschappelijke- en/of mediaparticipatie projecten

...

Waar

Welzijn

Stichting Pluspunt Rotterdam West

Stichting Pluspunt Rotterdam is een werkactiveringscentrum voor (voormalig) dak- en thuislozen en mensen in een sociaal isolement. Pluspunt werkt aan het aanleren van arbeidsvaardigheden en sociale basisvaardigheden. Dit doen wij in verschillende werkplaatsen. Om onze bezoekers weer een onderdeel van de maatschappij te laten zijn, werken wij buurtgericht. Wij zijn een Bottum-up organisatie en werken vanuit mogelijkheden van onze bezoekers. Wij eten elke middag een zelfbereide, warme maaltijd waarbij wij gebruik maken van producten uit lokale winkels en zomers verse groente uit de Voedseltuin in Delfshaven. Naast het opvangen en laten groeien van kwetsbare personen van de wijk, doen wij ook verschillende klussen voor wijkbewoners. Zo hebben die wij gebruiken om klussen bus kleine verhuizingen mee uit te voeren, tuinen op te knappen, en klussen aan huis te doen bij buurtbewoners met een lager budget. Wij hebben een plantsoenendienst en doen onze best om de buurt rondom Pluspunt schoon te houden. Pluspunt heeft een houtwerkplaats en een laswerkplaats en maakt graag meubilair, kachels, smeedwerk of andere projecten in opdracht. Pluspunt heeft een belangrijke buurtfunctie, houdt geregeld rommelmarkten en open dagen en is altijd op zoek naar geestverwante samenwerkingspartners om onze zorg nog beter te maken! Houd onze Facebook in de gaten voor ontwikkelingen en nieuws.

Adres: Samuel Mullerplein 17c

Postcode: 3023 SK Rotterdam

Telefoon: 010-8469687

Contactpersoon: Merel Hooijer

E-mail: info@pluspuntrotterdam.info

Openingstijden: Maandag tot en met Vrijdag van 9:30 tot 16:30

...

Waar

Sportverenigingen

Sportbureau tino

Missie:Een unieke bijdrage leveren op het gebied van de sportieve en sociale ontwikkeling in onze actieve regio.

Visie:Door een individuele aanpak het verschil maken in de levens van jongeren op het gebied van de persoonlijke, sociale en sportieve ontwikkeling.

Door middel van samenwerkingen een sportieve verbinding maken in de wijk om daarmee een positieve impuls te geven op het sociale en persoonlijke welzijn van de bewoners in de wijk.

Inzet van vrijwilligers in de organisatie van sportevents en uitvoering van sportbegeleiding om hen daarmee te trainen ook zelfstandig sportbegeleiding uit te voeren of sportevents te organiseren.

Slogan:Sport Verandert, Sport Verbindt

- Geven van individuele sportbegeleiding bij Stichting Timon, MultiZorg Consultancy, Impegno, Nico Adriaanse stichting en sportlokaal Oostervant; - Geven van diverse groepssportbegeleiding bij Sportlokaal Oostervant; - Geven van peutergym bij Sportlokaal Oostervant; - Geven van bootcamps op het dakpark i.s.m. de Gemeente;

...

Waar

Buurtinitiatief

De voedseltuin

Voedseltuin kweekt gezonde groente en fruit voor de Voedselbank,
tevens een werkgelegenheidsplaats voor mensen met een afstand tot de
arbeidsmarkt.

Vier dagen per week wordt er gewerkt in de tuin op de gedempte Keilehaven volgens de principes van permacultuur.

...

Waar

Welzijn

Voor mekaar

project Voor Mekaar-> bezoeken van 75+ers in de wijk, thema eenzaamheid op de kaart zetten en wat je eraan kunt doen om eenzaamheid tegen te gaan.

...

Waar

Kunst-en cultuurcentra

De frikandel

De Frikandel is een Rotterdamse oefenruimte. Gezellig, goeie apparatuur, goedkoop en een emmer kikkers.

We hebben 4 oefenruimtes waar bandjes uit Rotterdam en omstreken kunnen oefenen en we organiseren af en toe Festival de Frikandel met bandjes uit die oefenruimtes.

...

Waar

Sportverenigingen

HC Delfshaven

HOCKEY VAN DE HAVEN

Wij zijn helemaal nieuw en superstoer. Want wij
willen hockeyen bij een gastvrije en leuke club. Natuurlijk samen met
jullie, de Rotterdamse kinderen van 4 tot 12 jaar.

Met genoeg kinderen maken wij een team, met genoeg teams hebben wij
een club. Onze club, om de hoek, een hele echte. Waar je zowel voor je
plezier als competitie kunt spelen. En Rotterdamser kan bijna niet. Want
wij zijn hockey van de haven. Doe jij met ons mee?

...

Waar

Basisscholen

Al-Ghazalischool

Welkom op de website van onze school: IBS Al-Ghazali.

De Islamitische basisschool Al-Ghazali is een Nederlandse basisschool
op Islamitische grondslag. De Al-Ghazalischool maakt deel uit van de
Stichting Islamitsch Onderwijs Rijnmond (SIPOR) en is de eerste
islamitische basisschool die Nederland rijk is.

...

Waar

Basisscholen

Valentijnschool

Een goed resultaat in een prettig klimaat met aandacht voor de talenten van ieder kind.

Het karakter van de school

De school ligt in de deelgemeente Delfshaven. Op de Valentijnschool
wordt adaptief onderwijs aangeboden. Leren en presteren wordt
belangrijk gevonden. De leerlingen doen dat vooral als er structuur en
duidelijkheid is.

Het team van professionele leerkrachten en deskundigen houdt zich
vooral bezig met het geven van kwalitatief goed onderwijs. Er is eerst
instructie voor de hele groep, daarna vindt differentiatie plaats. Dit
betekent, dat er extra aandacht is voor de leerlingen, die meer of
minder aan kunnen. Leerlingen leren beter als ze plezier hebben in
school. Daarom hecht de school veel waarde aan een goed en veilig
pedagogisch klimaat. De Valentijnschool legt de nadruk op
verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van leerlingen.

Het team staat open voor onderwijsvernieuwingen, waarbij het belang
van de leerling het uitgangspunt is. De leerlingen van de
Valentijnschool krijgen meer uren onderwijs. Die extra uren bestaan uit
sportieve en culturele activiteiten, die door vakspecialisten gegeven
worden. Tussen de middag blijven alle kinderen over, onder begeleiding
van leerkrachten.

Ook na schooltijd zijn er extra activiteiten. Ouders hebben een
eigen plaats op de Valentijnschool. Zij lopen makkelijk in en uit en zij
kunnen allerlei cursussen volgen. Er is één medewerker
ouderbetrokkenheid en er is een ouderkamer. Verder worden er één keer
per maand themabijeenkomsten gehouden.

Er wordt samengewerkt met de peuterspeelzaal De Dolfijn. Met alle
betrokkenen wordt voor kinderen van 2 tot 12 jaar de school gemaakt waar
men trots op is!

...

Waar

Welzijn

Phuntsok cho ling

Phuntsok Chö Ling is een Rotterdams Tibetaans Boeddhistisch Centrum. Lama Jigmé is de spirituele leraar van het centrum. Phuntsok Chö Ling verzorgt boeddhistische studie en lezingen, meditatiecursussen en workshops. Haar centrum, de "Rotterdamse Werkplaats Voor De Geest", beoogt een broedplaats voor broederschap en compassie in de stad te zijn. Een plaats voor ontmoeting en verbinding. Iedereen is bij ons welkom, om samen te werken aan een kalme geest. Je religieuze, culturele, of etnische afkomst is niet van belang. Je hoeft geen boeddhist te zijn of te (willen) worden om bij ons activiteiten bij te wonen. Onze open meditatie-avonden (elke dinsdag avond van 19:30-21:00) zijn vrij toegankelijk (donatiebasis).

...

Waar

Theatermakers

Theaterfestival Ik is een ander

Theaterfestival ‘Ik is een ander’

Een uniek theaterfestival over de ontmoeting met de ander.

“Wij willen een samenleving waarin je anders mag zijn. Waarin iedereen die anders is zichtbaar mag zijn. De ander wil ik tegenkomen op straat en ook in de kunst.”

Paul Röttger

algemeen directeur / theatermaker

---

Ruim 20 theatermakers en tientallen toneelspelers belichten verschillende invalshoeken van het thema in 20 min. durende voorstellingen en performances.

Theaterfestival ‘Ik is een ander’ 2 weekenden op 20, 21, 22 | 27, 28, 29 mei 2016

Locatie: rotterdamscentrumvoortheater, Mathenesserdijk 293, Rotterdam

Festivalkaart per dagdeel € 15 | Tafeldebatten incl. vegetarische maaltijd € 10

Passepartout middagvoorstelling + Debat Aan Tafel! + avondvoorstelling € 30

Informatie, programma en reserveren www.rcth.nl of 010 477 38 91

---

In een maatschappij waarin we elkaar beoordelen en veroordelen, zonder elkaar te kennen wordt ‘de ander’ steeds minder zichtbaar. Maar wat als jij de ander bent?

In het festival “Ik is een ander” tonen ruim 20 theatermakers en theatergroepen en beeldend kunstenaars hun visie op het thema. Een festival door amateur-, student- en [semi-] professionele kunstenaars met en zonder een beperking. Door samen te werken komen we verder, dat is de kracht en het doel.

Voorstellingen en performances van 20 minuten.

Debatten aan tafel met vegetarische maaltijd.

Beeldende kunst.

---

Theaterfestival ‘Ik is een ander’ is een samenwerking van rotterdamscentrumvoortheater (rcth) met Theater Maatwerk en Galerie Atelier Herenplaats, beiden verbonden aan Pameijer. Samen vormen zij een unieke plek waar mensen met en zonder een beperking structureel samenwerken aan professionele kunstuitingen. Dit gebeurt door het aanbieden van opleidingen en de productie van unieke voorstellingen in een brede maatschappelijke context. De samenwerking werkt toe naar een geheel vernieuwde instelling vanaf 2017: een huis voor inclusieve kunst.

Artistiek leider van de samenwerking is Paul Röttger.

...

Waar

Buurtinitiatief

Culturele Stichting Salaam

Wij helpen de minderbedeelden in de samenleving op elke wijze die
mogelijk is, denk aan het verschaffen van een voedselpakket, het
begeleiden van vluchtelingen, het inzamelen van kleding.

Een Islamitische voedselbank in de regio Rotterdam, toegankelijk voor
iedereen. We hebben een eigen kledingbank voor onze gezinnen. Daarnaast
begeleiden wij vluchtelingen en verzorgen wij lezingen.

...

Netwerken

Made in 4havens

Made in 4Havens is het platform voor integrale gebiedsontwikkeling met eerlijke maakindustrie in het 4Havensgebied te Rotterdam.

...

Waar

Inloop

WMO Radar Huis van de wijk Schiemond

Steekwoorden voor het huis van de wijk:

Ontmoetingsplek voor iedereen.

Spil in de wijk.

Gastvrijheid centraal, medeverantwoordelijkheid.

Aantrekken van (jonge) ondernemers

...

Waar

Speeltuinen

WSV de Bolder BoTu

Het doel van onze vereniging is om samen met de wijkbewoners in de wijk op een vrijwillige basis leuke activiteiten te organiseren.

...

Waar

Inloop

Inloophuis De Brug

We zijn present in de wijk en willen een helper zijn voor hen die geen helper hebben. Er is plek, aandacht, respect voor iedereen. De Brug heeft de functie van een huiskamer waarin voor iedereen tijd en ruimte is voor ontmoeting. Vanuit de presentie bieden we verdere praktische en maatschappelijke hulp. We richten ons op de eenzame volwassenen in Delfshaven, en specifiek Bospolder-Tussendijken. We helpen de hulp-lozen. Dit zijn vaak mensen die zich in een sociaal isolement bevinden of ergens anders geen aansluiting vinden.

...

Waar

Buurtteam

Vrijwilligerswerk rotterdam

Medewerkers van Vrijwilligerswerk Rotterdam bemiddelen, informeren, adviseren, ondersteunen en begeleiden Rotterdamse organisaties en Rotterdammers op het gebied van vrijwillige inzet en bieden ondersteuning aan mantelzorgers.

Vrijwilligerswerk Wij ondersteunen vrijwilligersorganisaties met verschillende vormen van deskundigheidsbevordering, zoals cursussen, trainingen en workshops. Wij werken samen met vrijwilligers- en welzijnsorganisaties in de gebieden, waardoor zij gebruik kunnen maken van elkaars mogelijkheden voor vrijwillige inzet.

Mantelzorg Wij ondersteunen de mantelzorger met praktische en materiële ondersteuning, zoals het geven van informatie over voorzieningen, aanvullende ondersteuning bij zorgtaken, het regelen van een maatje en/of het toeleiden naar respijtzorg. Hiervoor werken wij samen met zorgorganisaties en huisartsen.Netwerk Wij vervullen onze opdracht niet alléén en kunnen rekenen op een breed netwerk, waarin nauw wordt samengewerkt met lokale en stedelijke partners, waaronder scholen, vrijwilligers-, zorg- en welzijnsorganisaties. Wij zijn u graag van dienst.

...

Waar

Buurtinitiatief

Cultuur caleidoscoop

Gratis activiteiten & workshops voor kinderen. Elke woensdagmiddag van 14 - 16 uur in SCHIEZICHT op de Mathenesserdijk 272 in Delfshaven.

...

Waar

Kunst

Kinderatelier Punt 5

Kinderatelier Punt 5 in Delfshaven is een ruimte waar kinderen les krijgen in beeldende kunst (etsen, tekenen, schilderen, grafiek, ruimtelijk). De lessen worden gegeven door een kunstenaar- docent beeldende vorming . Wij bestaan nu 18 jaar en werken al jaren intensief samen met vier verschillende basisscholen uit de wijk; de Nicolaasschool, OBS de Vierambacht, de Valentijnschool en SBO de Lucasschool. wij verzorgen hun kunstlessen. Ook draaien wij workshops voor het cultuurtraject aan PO en VO scholen. Daarnaast doen wij in opdracht van het opbouwwerk “Zowel Delfshaven” mee met het Sport & Activity Delfshaven project. Ook hebben wij een speciale ouderen-etscursus voor kunstzinnige ouderen uit de wijk. Ook hebben we kunstprojecten voor peuters ism KDV de kleine machinist en KDV de Dolfijn. Daarnaast doet PUNT 5 mee met diverse festivals en wijkgerichte opzoomer acties of feesten waarbij we kinder- kunstworkhops geven."

...

Waar

Welzijn

Laurens thuiszorg

Laurens is de grootste aanbieder van wonen, diensten en zorg in Rotterdam en omstreken. Een sterke, professionele zorgorganisatie met een kleinschalige aanpak, dicht bij mensen in de buurt waar zij wonen. We bieden zorg en dienstverlening die met onze klanten meegroeit, in iedere levensfase.

...

Welzijn

Humanitas

Stichting Humanitas is actief in Rotterdam, Spijkenisse en Capelle aan den IJssel op het gebied van zorg, welzijn, huisvesting en dienstverlening. Humanitas onderscheidt zich van andere zorgaanbieders en welzijnsinstellingen door haar aanpak, haar benadering van cliënten, de werkwijze van haar personeel en de inrichting van haar gebouwen.

...

Waar

Buurtinitiatief

Buurtrestaurant Oproer

Smakelijke gerechten, grootse buffetten, heerlijke wijnen. Bij Buurtrestaurant Oproer! is het goed eten. In Delfshaven, maar ook daarbuiten, hebben we naam gemaakt met ons smakelijke en zeer betaalbare weekmenu. Iedere woensdagavond zijn wij geopend voor gasten. Een aantal keer per jaar kan men aanschuiven bij onze speciale avonden zoals het voor- en najaarsbuffet, het kerstdiner en de wijnproeverijen. De maaltijden in Buurtrestaurant Oproer! worden bereid door deelnemers van ons jongerenproject de CounterClub. Buurtrestaurant Oproer! is dé locatie voor sfeer, gezelligheid, en natuurlijk lekker eten. Reserveren verplicht: 010-4773570

...

Inloop

Buurtsteunpunt Delfshaven

Buurtsteunpunt Delfshaven, onderdeel van het Leger des Heils MCR, is een plek waar iedereen uit de wijk welkom is voor een bakje koffie, een praatje, advies en kortdurende praktische ondersteuning. Door middel van verschillende activiteiten maken we connectie met de bewoners van Delfshaven. Onze locatie is laagdrempelig en heel gezellig ingericht. Een echte huiskamer. Bezoekers geven vaak aan dat ze zich thuis voelen. Naast professionele krachten van het Leger des Heils, werken er vrijwilligers en deelnemers met een dagbestedingsindicatie. Op die manier stimuleren wij mensen om hun talenten te ontwikkelen, nieuwe dingen te leren en met elkaar problemen aan te pakken. Wij geloven dat ieder mens ertoe doet en dat iedereen op zijn of haar manier een positieve bijdrage kan leveren aan onze samenleving.

Kom eens langs en ervaar zelf de familiaire sfeer in ons mooie buurtsteunpunt!

NOOT:

In Delfshaven heeft het Leger des Heils diverse locaties: dagopvang De Sluis, nachtopvang WB-huis, RIBW De Lichtboei, verpleegafdeling De Dukdalf, De Passage, RIBW Jongleren, BW Westzeedijk en Buurtsteunpunt Delfshaven. We werken er met vaste, herkenbare medewerkers.

...

Waar

Yoga

Op zn kop yoga

Kinderyoga en nog veel meer. Bezoek de website voor meer informatie.

Kom

je

ook?!

kinderyoga

UITNODIGING VOOR EEN GRATIS PROEFLES

Spelenderwijs worden kinderen meer

bewust van hun lichaam, geest en omgeving.

Wil je weten wat kinderyoga voor jou

en je kind kan betekenen?

Laat je kind een gratis proefles volgen.

Kinderyoga brengt

kinderen in evenwicht

Hoe ziet onze proe es er uit?

Aanmelden voor dit avontuur

We gaan op avontuur in het oerwoud

en komen allerlei bomen en dieren tegen.

Sommige dieren zijn sterk, grappig of lenig.

We hebben veel plezier door ze na te doen.

We doen een boom na,

we sissen als een slang,

brullen als een leeuw

en we zijn zo sterk als een olifant.

We maken een mooie reis door de dierenwereld.

Daarna nemen we afscheid van het oerwoud

en komen we weer thuis waar we

rustig bijkomen van ons avontuur.

Bij voldoende aanmeldingen krijg je van

ons een persoonlijke uitnodiging.

Hierin staat de locatie en datum.

Meld je aan op: info@opznkopyoga.nl o.v.v.

proefles, naam, leeftijd, adres en telefoonnummer.

Meer info op www.opznkopyoga.nl

...

Waar

Welzijn

Stichting corridor

Stichting Corridor is een kleinschalige
organisatie voor mensen vanaf achttien jaar met een psychiatrische
achtergrond. We bieden opvang, huisvesting, begeleiding, dagbesteding en maatjesprojecten in de regio Rotterdam....

Waar

Buurtinitiatief

Klaverjasgroep

onze groep komt elke dinsdag en vrijdag bijeen om gezellig te klaverjassen.

...

Inloop

Huiskamer van de Gijsinglaan

de huiskamer van de Gijsinglaan is een centraal ontmoetingspunt voor bewoners van de Gijsinglaan.

u vindt hier medebewoners, de huismeester en ook antwoord op uw vragen over uw huis, de straat en de wijk

...

Waar

Inloop

Ontmoeting

Professionele hulp én perspectief

Onze thuishaven in Delfshaven biedt dak-en thuislozen een wijkvoorziening van waaruit zij professionele begeleiding krijgen bij het re-integreren in de maatschappij. Integratie in de wijk is een centraal uitgangspunt. Daarom biedt onze thuishaven naast de wijkopvang de deelnemers gedurende een jaar een woning aan, waar zij ambulante begeleiding krijgen. Denk hierbij aan hulp bij het voeren van een huishouding, boekhouding, persoonlijke verzorging en contacten in de buurt. Daarnaast wordt begeleiding geboden bij het vinden en behouden van een zinvolle dagbesteding, waarbij het doel is dat een ieder iets betekent in de wijk waar hij / zij woont. Zo willen we mensen zonder perspectief vooruit helpen zodat zij weer hun plek in de maatschappij kunnen innemen.

Thuishavens is een initiatief van Stichting Ontmoeting en wordt uitgevoerd door een kern van (zorg)professionals en een breed netwerk van getrainde vrijwilligers.

...

Waar

Inloop

Vraagwijzer Delfshaven

VraagWijzer Delfshaven

luistert, adviseert en ondersteunt

Vragen over zorg, gezondheid, geldproblemen, juridische problemen, brieven en formulieren, activiteiten in de wijk en mantelzorg?

Kom langs - u bent van harte welkom.

Voor vragen of problemen waar u zelf niet uitkomt, kunt u terecht bij VraagWijzer.

Medewerkers van VraagWijzer luisteren, informeren en adviseren.

Bovendien biedt VraagWijzer maatschappelijke ondersteuning.

Wat kunt u verwachten van VraagWijzer?

De VraagWijzer-consulent gaat samen met u na wat precies bij u aan de hand is. Bij het zoeken naar oplossingen wordt altijd gekeken naar mogelijkheden die bij u passen en hoe u dit kunt aanpakken.

Wat kunt u zelf doen? Wat kunnen familieleden, vrienden of buren doen?

Als het nodig is, maakt de VraagWijzer-consulent een vervolgafspraak.

Of maakt voor u een afspraak met gespecialiseerde collega's in VraagWijzer. Bij geldproblemen is dat een medewerker van de Kredietbank Rotterdam, bij een ondersteuningsvraag een Wmo adviseur.

Voor juridische ondersteuning van Rotterdammers zijn binnen VraagWijzer sociaal raadslieden aanwezig. Verder kan de consulent het Wijkteam inschakelen.

Kortom, Rotterdammers met problemen of vragen gaan naar VraagWijzer.

...

Waar

Buurthuizen

Buurthuis Waterstokerij

Wij zijn een buurthuis voor jong en oud. Wij zijn pas geopend met de huiskamer van de wijk. Wij hebben elke week leuke kinderactiviteiten, wij geven 3 keer per week taallessen. Wij hebben 1 keer per maand een bingo voor ouderen en wij gaan koken met ouderen. Ik zou zeggen kom langs voor een heerlijk bak koffie en een praatje.

...

Waar

Bibliotheek

Bibliotheek Delfshaven

Bibliotheek Delfshaven is een van de vestigingen van Bibliotheek Rotterdam.

Bibliotheek Rotterdam is hét kenniscentrum van stad en regio, en een ontmoetingsplaats van mensen en culturen.

...

Waar

Koken

Tafel van zeven

"Tafelvanzeven biedt een opleiding voor vrouwen met een passie voor koken en afstand tot de arbeidsmarkt. Binnen de opleiding worden leren en werken gecombineerd. Het leren bestaat uit empowerment training, voorbereiding voor het landelijk examen Sociale hygiene, Haccp en workshops basistechnieken in de keuken. Tijdens de opleiding werken de cursisten door commerciële cateringopdrachten te verzorgen en keukenhulp te zijn in professionele keukens in de stad (zoals het Nieuwe Instituut en Laurens Zorg).

Tafelvanzeven biedt alle opleidingen ook als incompany trainingen aan: Sociale Hygiene, ondernemerschap, Haccp, basistechnieken in de keuken en taal in de keuken."

...

Waar

Creatief

Creatief welzijn senioren

Welkom bij Creatief Welzijn Senioren. In 2013 is deze stichting gestart met het ontwikkelen van trajecten voor ouderen. Een belangrijke motivatie voor de activiteiten van de stichting is de eenzaamheid die bij veel senioren een stempel drukt op hun leven. Door de activiteiten van de stichting wordt nagestreefd om bij ouderen het sociale isolement te doorbreken en daarmee de participatie te verhogen. Door de contacten met anderen en de ontdekking van de eigen mogelijkheden en talenten wordt de zelfredzaamheid bevorderd.

Creatief Welzijn Senioren organiseert de Seniorensoos in de wijk, Het verteltheater in het Zorgcentrum en verhalenmiddagen op diverse locaties. Kijk op onze website voor actuele projecten.

In Delfshaven organiseert Creatief Welzijn Senioren in 2018 elke 2e en 4e donderdag van de maand de Seniorensoos Delfshaven in Schiezicht.

...

Waar

Wijkverenigingen

Dakpark Rotterdam

Stichting Dakpark is voortgekomen uit het bewonersinitiatief en is in 2013 opgericht. Tijdens de verschillende fases van het Dakpark (wens, ontwerp en realisatie) zijn de bewoners een constante en kritische factor geweest tijdens het proces. Toen het park af was, wilden de bewoners blijvend invloed hebben op hun park. Hoe, daar dacht iedereen verschillen over. Zo ontstonden er diverse vrijwilligersteams ondersteund door een bestuur en coördinatoren, in samenwerking met verschillende partners.We doen allerlei leuke, leerzame en gezellige dingen voor en door jong en oud. Hierbij gebruiken we het hele park, soms wijken we uit naar Clubgebouw de Bolder. Dit laatste omdat we nog geen eigen ontmoetingsruimte hebben. Bekijk hiervoor de agenda en hou het nieuws in de gaten. Of abonneer jezelf op de activiteitenladder en de nieuwsbrief. Naast de BuurtTuin gaan we een permanente ontmoetingsruimte bouwen. Dit doen we in nauw overleg met betrokkenen en bewoners uit de buurt. Ook mee ‘bouwen’? Geef je hier bij ons op. Tot slot letten we erop dat er een nieuwe lift komt en de beloofde twee losrengebieden voor honden. Ons park kan niet bestaan zonder de inzet van onze vrijwilligers. Wij zijn ook altijd op zoek naar mensen die graag eens willen helpen en/of op zoek zijn naar sociale contacten.

...

Speeltuinen

Speeltuin Wiffel Waffel

Stichting Wiffel Waffel wil graag voor kinderen en hun ouders een centraal punt zijn in de wijk Schiemond, om met plezier en energie te spelen en contact met elkaar te onderhouden.

De speeltuin wil met haar activiteiten een brug slaan tussen school en vrije tijd en tussen le- ren en spelen. De stichting wil kinderen en ouders die de speeltuin bezoeken in aanraking brengen met informele leervormen zoals ontwikkelen en versterken van sociale competenties.

...

Waar

Opleidingen

Computervereniging Oud Delfshaven

Sinds 5 januari 2004 bestaat de computervereniging "Oud Delfshaven" te Rotterdam.

Wij geven individueel les om te werken met de computer.

Ook kunt u gebruik maken van Word, Excel en eenvoudige fotoprogramma's.

Voor slechts 50 euro per jaar heeft u elke week 45 minuten les. Uw wensen staan voorop.

wij geven les met windows 7 windows 8 windows 10

ook skype en internetbankieren

Openingstijden:

dinsdag: 10:00 tot 14:00 uur

...

Waar

Buurtteam

Huurdersraad West

De vereniging heeft als huurdesorganisatie als doel het in het kader van de volkshuisvestiging behartigen van de belangen van de huurders, medehuurders van bewoners van woningen in Bospolder-Tussendijken en centrum die in eigendom of beheer van de Havensteder. De Huurdersraad West bestaat uit een aantal actieve huurders van Havensteder. Alle huurders van Havensteder in deze wijken zijn automatisch lid van Huurdersraad West.

...

Waar

Buurtinitiatief

Schat van Schoonderloo

De Schat van Schoonderloo is een combinatie van siertuin en moestuin,

en vooral erg mooi om te zien. Om en tussen de grote bomen is een rosarium, een fontein en vijver,

een muurschildering en er zijn fruitbomen. Wie rustig in de schaduw onder een boom een boek wil

lezen, kan terecht bij een bankje bij de vijver. Het terras en de jeu de boules baan nodigen uit voor

gezellige momenten.

...

Multifunctionele accomodaties

Park & podium 1943

Gebruik van het podium in park 1943

Het podium staat ter beschikking voor een ieder die daar gebruik van wil maken mits zij zich houden aan de regels die gelden voor het gebruik van het podium en de door de gemeente Rotterdam opgestelde regels in de openbare ruimte.

Het parkpodium 1943 en het Park 1943 zijn beide openbaar gebied en moeten dat ook zijn bij evenementen en/of presentaties.

Dit houdt in dat het Parkpodium 1943 en het Park 1943 niet (tijdelijk) afgesloten mogen worden, ook het heffen van entree om het park 1943 te betreden is niet toegestaan.

Tevens is het gebruik van het Parkpodium 1943 voor politieke en/of religieuze doeleinden niet gewenst.

Eventuele uitzonderingen kunnen met het bestuur van de stichting Parkpodium 1943 besproken worden.

Wanneer er veel publiek verwacht wordt en/of versterkt geluid ten gehore wordt gebracht is de organisator verplicht is dit te melden of een vergunning aan te vragen.

(vergunningen aanvragen op www.rotterdam.nl/evenementen )

Stichting Parkpodium1943 vraagt voor het gebruik van het podium een borg van € 200.00 dit wordt contant afgerekend bij het tekenen van de gebruikersovereenkomst of uiterlijk de dag voorafgaand aan het evenement.

Borg wordt uiteraard weer geretourneerd bij het schoon en onbeschadigd overdragen van het Parkpodium 1943 en het Park 1943.

Het podium kan voorzien in elektriciteit, 230 volt en 400 volt, voor gebruik van deze aansluitingen vraagt de stichting € 50.00 ongeacht het verbruik.

Deze voorziening is uitsluitend voor gebruik op het podium, voor electra in het park moet de gebryuiker zelf zorg dragen.

Let op:

de stichting Parkpodium 1943 is niet verantwoordelijk voor het niet tijdig aanvragen van vergunningen!

Ook kan de stichting niet verantwoordelijk worden gesteld voor calamiteiten tijdens het gebruik door derden van het podium.

Het park 1943 ( de openbare ruimte rond het podium) mag niet bereden worden door gemotoriseerde voertuigen, houdt dus rekening met de aan- en afvoer van materialen.

Alle schade aan het podium en het park welke tijdens gebruik door derden, de periode zoals deze in de gebruikersovereenkomst is beschreven, zal op de gebruiker worden verhaald.

Wij raden gebruikers, welke versterkt geluid ten gehore willen brengen, aan om voortijdig omwonenden te informeren over de geplande activiteit! Dit kan onnodige klachten voorkomen.

Januari 2016

stichting Parkpodium 1943

...

Waar

Inloop

Wijkplatform Delfshaven Zuid

monitor van bewegingen in het sociale domein van de wijken Bospolder, Tussendijken, Delfshaven en Schiemond in Rotterdam Delfshaven

...

Waar

Buurthuizen

Schiezicht

Schiezicht biedt je de ruimte om je idee uit te voeren. Of je nu een buurtactiviteit wilt organiseren, een groep mensen bij elkaar wilt brengen of een workshop wil geven, hiervoor kun je bij Schiezicht terecht. Samen met anderen organiseren we activiteiten, kinderworkshops, groeninitiatieven, buurtbijeenkomsten en andere dingen om de buurt een nog fijnere plek te maken. Kom langs en doe mee, want Schiezicht geeft je de ruimte!

...

Waar

Groenvoorzieningen

Creatief Beheer

Landleven in de stad! Creatief Beheer is een Rotterdams expertbureau voor wijkontwikkeling en beheer van buitenruimte. Met onze partners ontwikkelen we stadsnatuur, parken en tuinen voor en door bewoners.

Creatief Beheer werkt volgens de methode Tuinman in de Wijk, voor meer info zie http://tuinmanindewijk.nl/ en natuurlijk http://creatiefbeheer.nl/

...

Waar

Welzijn

Stichting Wilskracht Werkt

Het primaire doel van Stichting Wilskracht Werkt is meedoen. Activering en participatie van mensen in de samenleving. Daarbij ondersteunt Stichting Wilskracht Werkt allerlei al bestaande (vrijwilligers)initiatieven, door enerzijds te bemiddelen tussen vrijwilligers en opdrachtgevers. Op deze manier wordt de persoonlijke ontwikkeling en werkervaring van vrijwilligers vergroot en wordt op den duur de doorstroom naar vast werk bevorderd. De inzet van de deelnemers vindt plaats onder begeleiding van een coach en is vaak in groepsverband.

Anderzijds zetten wij zelf al dan niet met andere organisaties ook projecten op die als doel hebben om mensen die belemmeringen ondervinden bij maatschappelijke participatie te helpen. Dit gaat dan bijvoorbeeld om projecten ter bevordering van ouderenmobiliteit of taalles geven aan mensen met een taalachterstand. Voor deze projecten werken we dan weer meestal met vrijwilligers.

...

Waar

Evenement

De Positivos

De vereniging de Positivo`s

Al ruim 15 jaar zijn wij als vereniging bezig de Sinterklaas intocht te organiseren.

De intocht zelf is rond 1956 begonnen door de zomer avonden competitie kortweg Z.A.C genaamd wat een voetbal toernooi in die tijd was.

Deze vereniging bestond uit bewoners uit de wijk bospolder-tussendijken.

Later in 1980 is door de winkeliers vereniging schiedamseweg de intocht over genomen.

Met inzet van bewoners en de winkeliers waren dat leuke dagen voor de kinderen.

Door bemiddeling en ondersteuning van de bewoners organisatie bospolder-tussendijken is het sinterklaas gebeuren groter geworden.

Met een grote optocht over de schiedamseweg als hoogtepunt.

Ondanks het soms slechte weer stonden er altijd kinderen met hun ouders langs de weg op Sinterklaas te wachten.

Kwamen er ook steeds meer zwarte pieten met zelfs een record van 550 pieten.

Een pieten dansavond,een sinterklaasmarkt,record aantal pieten,kleur wedstrijd en nog vele anderen dingen werden bedacht.

Half oktober komen er al kinderen langs de winkel van rini met de vraag wanneer kunnen we ons inschrijven voor zwarte piet?

Er is op dit moment een wachtlijst voor zwarte pieten, wat een goed teken is.

Het leuke is, dat oudere kinderen hun toen te kleine broertje of zusje mee nemen om nu mee te doen.

Zelfs mensen die zijn verhuisd uit de wijk komen nu nog helpen.

Daarom via dit voorwoord willen wij als vereniging de positivo`s iedereen nogmaals bedanken om de traditie in ere te houden van dit kinderfeest.

En hopen dat we in de toekomst op jullie kunnen blijven rekenen.

sinterklaas 1956

...

Netwerken

Beekhuizen Bindt

Beekhuizen Bindt zorgt voor boeiende ontmoetingen.

Het benoemen en benutten van potenties vormt daarbij het uitgangspunt.

Door individueel talent te vinden én te mobiliseren, ontstaat een situatie waar mensen elkaar (weer) vinden, elkaar aanspreken en waar energie zich bundelt.

Beekhuizen Bindt hanteert boeiende werkwijzen om dit proces op gang te brengen.

...

Waar