Organisaties in Delfshaven

Kom in contact met organisaties en initiatieven

De voedseltuin
Voedseltuin kweekt gezonde groente en fruit voor de Voedselbank, tevens een werkgelegenheidsplaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.Vier dagen per week wordt er gewerkt in de tuin op de gedempte Keilehaven volgens de principes van permacultuur.
Culturele Stichting Salaam
Wij helpen de minderbedeelden in de samenleving op elke wijze die mogelijk is, denk aan het verschaffen van een voedselpakket, het begeleiden van vluchtelingen, het inzamelen van kleding.Een Islamitische voedselbank in de regio Rotterdam, toegankelijk voor iedereen. We hebben een eigen kledingbank voor onze gezinnen. Daarnaast begeleiden wij vluchtelingen en verzorgen wij lezingen.
Buurt Bestuurt Oud-Mathenesse en het
Zin om iets te doen voor de buurt? Sluit u dan aan bij Buurt Bestuurt Oud-Mathenesse en het Witte Dorp. Bij Buurt Bestuurt werken bewoners, gemeente en politie samen aan een veilige, schone en leefbare wijk.U vindt er enthousiaste bewoners en ondernemers die samen iets voor de eigen buurt willen doen. Het is leuk om andere bewoners te leren kennen. En om met elkaar te bespreken wat er kan veranderen in veiligheid en leefbaarheid. Iedereen, van groot tot klein moet nam Lees meer...
Klaverjasgroep
onze groep komt elke dinsdag en vrijdag bijeen om gezellig te klaverjassen.
Schat van Schoonderloo
De Schat van Schoonderloo is een combinatie van siertuin en moestuin,en vooral erg mooi om te zien. Om en tussen de grote bomen is een rosarium, een fontein en vijver,een muurschildering en er zijn fruitbomen. Wie rustig in de schaduw onder een boom een boek willezen, kan terecht bij een bankje bij de vijver. Het terras en de jeu de boules baan nodigen uit voorgezellige momenten.
Cultuur caleidoscoop
Gratis activiteiten & workshops voor kinderen. Elke woensdagmiddag van 14 - 16 uur in SCHIEZICHT op de Mathenesserdijk 272 in Delfshaven.
Buurtrestaurant Oproer
Smakelijke gerechten, grootse buffetten, heerlijke wijnen. Bij Buurtrestaurant Oproer! is het goed eten. In Delfshaven, maar ook daarbuiten, hebben we naam gemaakt met ons smakelijke en zeer betaalbare weekmenu. Iedere woensdagavond zijn wij geopend voor gasten. Een aantal keer per jaar kan men aanschuiven bij onze speciale avonden zoals het voor- en najaarsbuffet, het kerstdiner en de wijnproeverijen. De maaltijden in Buurtrestaurant Oproer! worden bereid door deelnemers van ons jongerenproj Lees meer...