De huiskamer

Ontmoeting
Onderwijs
Ontmoeting
Vergaderen

De woonkamer is een ontmoetingsplek voor alle bewoners, een plek voor warmte en ontmoeting. Naast een warm welkom staat de koffie en thee klaar.

Tijdens de ontmoetingen kunnen bewoners hulp en ondersteuning krijgen bij hun vragen over energie en alle problematiek die zich daar nu in voor doet, ze komen zelf met ideeën als het gaat om warmte en energie en samen kijken hoe dit dan wel klein of groot voor een bewoner of de hele community is te realiseren. Er kan ondersteuning geboden worden bij schuldenproblematiek en de armoede die dit tot gevolg kan hebben.

Als ze de kachel even niet willen laten branden en een plek zoeken om warm te blijven of eenzaam zijn. Ook de bewoners die eenzaam en geïsoleerd leven vinden hierin een plek. Samen met de andere bewoners kunnen ze ideeën uitwisselen en vragen stellen hoe om te gaan met energie en de daarbij komende kosten, ondersteund door vrijwilligers en bewoners uit de wijk.

De ontmoeting helpt bij het verbinden van de bewoners onderling, ze veerkrachtig maken door een community te vormen, elkaar helpen en ondersteunen.

Er wordt samengewerkt met vooral de bewoners en bestaande initiatieven en organisaties zoals o.a. het Huis van de Toekomst, het Bollenpandje en andere ontmoetingsplekken en organisaties die contact hebben met de bewoners.

Werkend vanuit ABCD denk- en werkwijze is de overtuiging dat iedereen iets unieks heeft bij te dragen aan de gemeenschap en dat iedere bewoner beschikt over unieke gaven, vaardigheden en passies. Deze samenbrengen versterkt de gemeenschap en oreert nieuwe relaties onderling. De bewoners maken zich gezamenlijk zorgen over de energiekosten en de energietransitie in BOTU. Samen deze zorgen delen en elkaar ondersteunen en helpen brengt veerkracht in een wijk.

 

Voorzieningen

Beamer
EHBO kit
Keuken
Meubilair
Wifi

Oppervlakte m2

25 - 50 m2

Prijs per uur

€50,00

Waar

Haringpakkersstraat 69
rotterdam

Contact

Neem contact op met willem:

willem beekhuizen
Contactpersoon
11