Etalage van Kinderatelier Punt 5

Samen met Basisscholen
Kinderatelier Punt 5 in Delfshaven is een ruimte waar kinderen les krijgen in beeldende kunst (etsen, tekenen, schilderen, grafiek, ruimtelijk). De lessen worden gegeven door een kunstenaar- docent beeldende vorming in het kader van de verlengde leertijd . Wij bestaan nu 15 jaar, en werken samen met verschillende basisscholen in de wijk; de Nicolaasschool, OBS de Vierambacht, en SBO de Lucasschool. Ook doen wij mee met het Sport & Activity City project van de deelgemeente
Teamdagen
Een geslaagde teamdag is van groot belang voor uw organisatie. Inspiratie opdoen, jezelf verbazen over je talenten, elkaar eens in een andere gezellige en creatieve setting zien. Wij kunnen voor u een teamdag organiseren van het begin tot het einde. Op maat voor uw instelling en speciaal voor u gemaakt. In ons prachtige pand aan de Schie kunnen wij U diverse kunstzinnige workshops bieden. Voorbeelden van workshops: portret- schilderen, etsen maken en afdrukken, zeefdrukken op textiel, boetseren
Aanbod voor ouderen
Etsen is voor alle leeftijden! Er is nu een cursus gestart bij Punt 5 waar ouderen uit de wijk Delfshaven hun, soms verborgen, talent kunnen ontdekken!
Peuters
Ook de allerkleinste kunstenaars kunnen bij ons terecht! Neem gerust contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen!
Sport & Activity Delfshaven
Sport & Activity organiseert na schooltijd leuke en leerzame activiteiten voor kinderen van de groepen 2 t/m 8 van de basisscholen in Delfshaven. Sport & Activity laat deze kinderen gratis kennis maken met sportieve, culturele en groene activiteiten. In het jaar 2010 is Sport & Activity van start gegaan. Punt 5 heeft als aanbod: “Schilderen en nog veel meer” en is voor kinderen uit groep 3 tot en met groep 6.
Atelier in school
Over KCR en Atelier in school Binnen ‘Ateliers in School’ staan de vragen en initiatieven van leerlingen centraal. Een kunstenaar verbindt zich voor een jaar aan een school en is daar een dag per week. Dat kan een beeldend kunstenaar zijn, een theatermaker, een danser, een muzikant, een filosoof of multimedia kunstenaar. Zij zetten de onderzoekende houding in die bij hun professie hoort, met het doel het creatief vermogen van kinderen te stimuleren.