Kinderatelier Punt 5

non-profit organisatie
Kunst
Meedoen
Cultuur
Welzijnscoalitie

Stichting Punt 5 Kinderatelier, is ingericht om aan kinderen kunstlessen te geven vanuit beeldende technieken. 

Er wordt geschilderd, getekend, ruimtelijk gewerkt, grafiek gemaakt en nog veel meer. De lessen zijn voornamelijk bedoeld voor de basisschool maar er zijn ook kunstprojecten voor peuters, ouderen (65 plus) kinderen uit de ISK, van het AZC, uit het speciaal onderwijs, iedereen is welkom in ons kinderatelier!

 We geven series kunstlessen in het atelier aan schoolklassen en aan groepen in de vrije tijd; we zijn ook actief op scholen, gaan met kinderen naar een museum of ontvangen een gastdocent in het atelier.

 Bij Punt 5 werken we in een klein team van kunstdocenten en vaste vrijwilligers die de docenten assisteren tijdens de lessen. Vaak zijn er ook stagiaires actief.

Omdat we meestal werken met een serie van meerdere lessen kunnen we de kinderen meenemen op avontuur. Ze doorlopen een creatief proces waarin ieder kind bijzondere ervaringen opdoet. Alle stappen in het proces worden positief bejegend, het resultaat wordt ingelijst en geëxposeerd. Van elke expositie maken we een feestje, compleet met flyers en een opening waar ouders en vriendjes hun werk komen bekijken.

Alles is erop gericht de creativiteit van kinderen te prikkelen in een veilige sfeer.

Dit doen wij door de kinderen vanuit hun eigen verbeelding iets te laten maken waar zij trots op kunnen zijn.

Wie

Kinderen
Jongeren

Waar

Mathenesserdijk 418B/C
Rotterdam

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

2