Etalage van Delfshaven

Ontdek de 222 specialiteiten van onze lokale ondernemers

Leslokaal / vergaderruimte:
Zoals de naam al zegt; een ruimte geschikt voor vergaderingen en presentaties.Wifi, koffie/thee, beamer en een warme werkruimte worden geboden.
De woonkamer:
De woonkamer is een ontmoetingsplek voor alle bewoners, een plek voor warmte en ontmoeting. Naast een warm welkom staat de koffie en thee klaar.Tijdens de ontmoetingen kunnen bewoners hulp en ondersteuning krijgen bij hun vragen over energie en alle problematiek die zich daar nu in voor doet, ze komen zelf met ideeën als het gaat om warmte en energie en samen kijken hoe dit dan wel klein of groot voor een bewoner of de hele community is te realiseren. Er kan ondersteuning geboden
Flexruimte:
Een ruimte waar professionals en bewoners een plek kunnen reserveren om ongestoord te kunnen werken.Wifi, koffie/thee en een warme werkruimte worden geboden.
Herstelacademie in de wijk
Heb je de afgelopen tijd (te) veel meegemaakt en zit je minder lekker in je vel dan je zou willen? Wil je daar verandering in brengen? Dan is de ‘Herstelacademie in de wijk’ misschien wat voor jou!Herstelacademie in de wijk Delfshaven is een toegankelijke plek in het Huis van de Wijk waar iedereen zich welkom mag voelen. Een laagdrempelige plek waar deelnemers die veelal uit de buurt komen werken aan herstel en ontwikkeling. Vaak is het fijn om je ervaringen te delen met
Zonnedaken
Onze Energie Coöperatie legt zonnepanelen op grote daken in de wijk. We hebben nu drie installaties op schooldaken en dat worden er meer. Door lid te worden van de coöperatie maak jij zo’n zonnedak mede mogelijk. Samen worden we eigenaar van de groene stroom.
Welkom bij Delfshaven Energie
Wij vinden dat duurzame energie voor iedereen bereikbaar moet zijn. Daarom maken we zelf onze energie. Gewoon, hier, in Delfshaven! Iedereen kan meedoen. De opbrengst delen we met alle deelnemers. Samen zijn we paneeldelers. Doe jij ook mee?
Sluit je aan bij Delfshaven Energie
Sluit je aan bij Delfshaven Energie Coöperatie en word PaneelDeler!We gaan een nieuw collectief zonnedak ontwikkelen op basisschool OBS Delfshaven in de wijk Delfshaven.Wil jij samen met andere wijkgenoten groene stroom gaan opwekken? Stroom die van ons samen is? Dat kan! Doe mee als PaneelDeler van dit nieuwe zonnedak! Je kunt al voor € 25 een PaneelDeel kopen.Zo werken we samen aan het verduurzamen van Delfshaven. Dat is goed voor jou, jouw wijk én het milieu!
Vrijwilligers
Stichting Proteas werkt met vrijwilligers.We zoeken vrijwilligers voor de Boekenclub, begeleiding bij de Expedities en het onderhoud van onze website en social media.Heb je interesse? Neem contact met ons op!info@stichtingproteas.nl
Expedities
Ieder kind heeft talent, maar het kan lastig zijn je talent te ontdekken. Blootstelling aan kunst, cultuur en andere verrijkende ervaringen prikkelt, stimuleert en verbreedt de horizon.Met het programma ‘Expedities’ ondernemen wij met kinderen uit die wijken waar dat het hardst nodig is regelmatig kunstzinnige en culturele activiteiten. Zo helpen wij het kind zijn/ haar interesses en talenten ontdekken. 
Boekenclub
Leesmotivatie draagt bij aan zowel ontwikkeling van leesvaardigheid en zo ook aan studie- en arbeidskans gelijkheid.Met het programma de Boekenclub leest een vrijwilliger regelmatig samen met een groep kinderen van basisschoolleeftijd om lees enthousiasme te stimuleren in een ontspannen en vertrouwde setting, buiten de schoolomgeving.